12.2 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSportPremierul Tudose îl laudă pe Petre Daea: Este premiantul Europei, nu glumesc....

Premierul Tudose îl laudă pe Petre Daea: Este premiantul Europei, nu glumesc. Cu toată aura asta de glumă pe activitatea domniei sale, este unul dintre cei mai eficienți miniștri

Premierul Mihai Tudose a declarat, luni seara, într-o emisiune de pe postul Antena 3, că ministrul Agriculturii, Petre Daea, este unul dintre cei mai eficienți miniștri din Cabinetul său.

„Domnul Daea este premiantul Europei, nu glumesc. Cu toată aura asta de glumă pe activitatea domniei sale, este, de departe, unul dintre cei mai eficienți miniștri, de departe. Este primul an în care toate fondurile europene dedicate agriculturii au fost luate, luate urgent. Apoi, au fost date toate subvențiile pentru agricultură cu mult înainte de cele mai optimiste termene, spre deosebire de acum un an, când știți foarte bine că venea subvenția pentru însămânțările din primăvară undeva pe la sfârșitul lui noiembrie", a declarat premierul Tudose, întrebat cum stă Guvernul la capitolul atragerea fondurilor europene pentru agricultură.


 În 13 iulie, premierul Mihai Tudose l-a ironizat, joi, pe ministrul Agriculturii, Petre Daea, la începutul ședinței de Guvern din această săptămână.

„Dl. Daea, după ce încheiat tot ce se putea cu oaia, a ajuns la ambalaj. Lăsați, nu mai luați cuvântul”, a spus el.

În 1 iulie, Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a spus că oaia a unit generaţii, ne-a îmbrăcat şi „are doar dorinţa de a fi înţeleasă de toţi”.

„Oaia a unit generaţii, oaia a descoperit muntele şi a populat muntele. Oaia a dat mâncare şi ne-a îmbrăcat, oaia a dezvoltat industria lânii, oaia a creat localităţi, a generat comune şi frumoase comune, uitaţi-vă în Sibiu, oaia a sudat generaţiile, tata cu fiul, bunicul cu nepotul. Mărginimea Sibiului este construită din lâna oii, din brânza oii, din mielul oii. Astăzi, sigur că oaia are doar dorinţa de a fi înţeleasă de toţi”, a spus ministrul Agriculturii.


Citește și:  Oaia, Daea și spiritul mioritic | OPINIE

Degeaba a făcut furori declarația de săptămâna trecută, degeaba au fost miștouri cu toptanul. Declarația ministrului Daea este o declarație cosmogonică de unire cu natura. Este, dacă vă puteți imagina așa ceva, o zicere mai mioritică decât însăși balada Miorița.


Anterior, în  30 mai, Daea declara: „Oaia este o statuie vie. Argumente sunt în străfundul analizei pentru fiecare. (…) Uitați-vă în orice parte a țării, cât de frumos e acest animal pe pășunile verzi ale țării românești. Frunza o are toata lumea, dar oile ca-n România, nu. Lângă oaie, găsești o frunză, dar lângă frunză nu poți să găsești o oaie”, a spus ministrul Agriculturii, Petre Daea.

În 5 februarie, ministrul Agriculturii enumera „producțiile oii”: „Oaia avea, sau are, trei producții principale. Oaia nu-i secundară. Are lâna, are mielul, are carnea și, evident, cele de lapte au și lapte. După cum știți, lâna este aruncată, dată foc. Dar știți de ce e dată foc? Vă dau o informație pentru bagajul tehnic al dumneavoastră, ca să folosiți informația când vorbiți despre agricultura României. Lâna la umiditate trăiește sute de ani! Explicația e că ciobanul stă cu lâna, cu cojocul, pe dinafară. Un singur dușman are lâna. Știți care e? Molia, și aceasta acționează numai la mediul uscat! Țăranul, dacă aruncă lâna în pământ, o învârtește… când cu plugul, când cu discul, când cu semănătoarea, când cu sapa, când cu lopata… o învârtește că ea nu putrezește acolo… Și-atunci țăranul îi dă foc, îi dă foc și nici la foc n-o rezolvă, dom'le. Și-atunci, în acest produs extraordinar care poate fi, am discutat să găsim soluția valorificării în termoizolație (…) Păi, nu-i păcat?! Și în asfaltare se folosește lâna! Eu vă dau un alt exemplu: sunt 12 milioane de oi, au trei kilograme oaia, da? O plapumă cât ar fi? Trei kilograme! Ar fi 12 milioane de plapume în România pentru săraci!”.


Citește și:  Petre Daea e singurul ministru care nu trebuie schimbat! | OPINIE

Sunt cât se poate de serios! Între atâtea catastrofe gri care șobolănesc prin Guvernul Grindeanu, între nulități agresive precum doamna Olguța sau secretara Carmen Dan, cel puțin Daea ne distrează. Involuntar, dar ce mai contează? Știți cine e Viorel Ilie? Nici eu nu știam până ieri, când am consultat lista membrilor Guvernului. Omul e ministru pentru Relația cu Parlamentul. E plin Executivul de astfel de personaje, fără chip.


 

 

Cele mai citite

FOTO. Cort al AUR, demolat în Sectorul 3! Mihai Enache acuză: „Coaliția terorii PSD-PNL continuă abuzurile la adresa noastră”

Mihai Enache, candidatul partidului AUR la Primăria Capitalei, acuză Primăria Sectorului 3, condusă de către social-democratul Robert Negoiţă, că a demolat și confiscat un...

Liviu Harosa, avocat în dosarul Roșia Montană: “Lupta juridică a fost ca o mlaștină, a fost imensă”

Litigiul Roșia Montană a dus la 54 de procese, a căror soluționare, în beneficiul cetățenilor și al statului român, a impus o muncă imensă,...

Acumularea de gaze este o cauză posibilă a exploziei de la blocul din Craiova

Acumularea gaze este posibila cauză a exploziei produse miercuri seară la un bloc din Craiova, în urma căreia o persoană a murit și trei...
Ultima oră
Pe aceeași temă