Premierul Tudose, întrebat ce părere are despre creșterea prețului la carburanți: E problema lor

Premierul Mihai Tudose a fost întrebat, marți, într-o conferință de presă la Parlament, cum comentează anunțulde creștere a prețului accizei. În acest context, șeful Executivului a răspuns: „E problema lor”.

Share

Roxana Petre 0 comentarii

Actualizat: 13.09.2017 - 08:31

Premierul Mihai Tudose a fost întrebat, marți, într-o conferință de presă la Parlament, cum comentează anunțulde creștere a prețului accizei. În acest context, șeful Executivului a răspuns: „E problema lor”.

„Dacă ei continuă, vedem și noi cum putem să reglăm situația. Prețul nu poate doar să scăpa. În mod cert, nu e influența accizei, fiindcă nu a intrat încă în vigoare. O să avem o discuție săptămâna viitoare, să vedem exact care a fost influența. Dacă barilul a crescut, e o discuție, dacă au avut alte cheltuieli, e o altă discuție, dacă au crescut artificial, nu mai avem nici o discuție", a continuat premierul.

Guvernul Tudose a decis, săptămâna trecută, introducerea în două trepte a unei supra-accize pe carburanți.

În 2 septembrie, premierul Mihai Tudose a dat asigurări, sâmbătă, că nu va crește prețul la carburant în perioada următoare, potrivit Agerpres.

„Eu vă sugerez următorul lucru. Hai să vedem cât a fost prețul la carburant pe data de 30 când a fost ședința de Guvern și mai vedem peste o lună, o lună jumate, cât e. Că a crescut prețul azi la carburant, acciza, știți, de la 15 septembrie intră. Întrebați-i pe domnii de la pompă ce se întâmplă. Eu mă aștept să nu crească. Nu din cauza accizei", a spus Mihai Tudose.

 

Totodată, șeful Executivului a declarat că a avut o discuție cu șeful PSD, Liviu Dragnea, privind tronsoanele din zonele Valea Oltului și Valea Prahovei, în contextul în care anul viitor România va marca 100 de ani de la Marea Unire.

„Eu înțeleg că la anul este Centenarul, dar nu o să putem să rezolvăm în șase luni cei 27 de ani de bâlbe și de momente în care, știu eu, conducerea de atunci a stabilit că nu avem nevoie de autostrăzi, unii au stabilit că nu avem nevoie de industrie în timp, știți. În schimb, suntem foarte determinați să rupem pisica, pe românește. Cel puțin două tronsoane au devenit cumva un pariu național sau o marotă națională: Valea Oltului și Valea Prahovei. Ar trebui să ne ocupăm foarte serios de el și am avut o discuție cu domnul președinte Liviu Dragnea, cu conducerea partidului și trebuie să găsim o soluție să le putem face", a spus Mihai Tudose la Antena 3, întrebat cum vede situația autostrăzilor din România, având în vedere că la anul este Centenarul.

Întrebat dacă sunt miniștri de care nu este mulțumit, premierul a răspuns: „Eu cred că tocmai am stabilit că evaluarea se face la partid, nu la televizor".

Citește totul despre:

Comentarii

loading...