UPDATE. Premierul Sorin Grindeanu, întâlnire cu Daniel Constantin, la sediul Guvernului

După ce sâmbătă a fost la Timișoara, unde a făcut o baie de mulțime, premierul Sorin Grindeanu a ajuns duminică, după ora 11,00 la Palatul Victoria

Share

Adrian Bărbulescu 0 comentarii

18.06.2017 - 13:13

UPDATE 13.05: Fostul co-președinte ALDE, Daniel Constantin, a discutat, duminică, la sediul Guvernului, cu premierul Grindeanu și Victor Ponta, au declarat, pentru Mediafax, surse guvernamentale. 

Daniel Constantin a ajuns la Guvern în jurul orei 12.00, la circa 45 de minute după premierul Sorin Grindeanu. El a plecat din sediul Guvernului după aproximativ 30 de minute.

La sfârşitul lunii mai, Daniel Constantin a lansat un proiect politic ”#altfel” - ProRomânia, un partid de centru, dar şi cu accente patriotice, după ce a fost exclus din ALDE în urma conflictului cu celălat copreşedinte ALDE, Călin Popescu Tăriceanu.


După ce sâmbătă a fost la Timișoara, unde a făcut o baie de mulțime, premierul Sorin Grindeanu a ajuns duminică, după ora 11,00 la Palatul Victoria.

La sediul Guvernului erau deja prezenți consilerii săi şi cei de la SGG. Potrivit unor surse guvernamentale citate de News.ro, primul ministru nu va merge la Parlament pentru citirea moţiunii împotriva Executivului, invocând nerespectarea procedurii.

Moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu nu ar putea fi citită, duminică, în Parlament din motive procedurale, susţin surse apropiate prim-ministrului, pentru că textul moţiunii trebuie trimis la data depunerii şi către Executiv, iar Registratura este închisă în week-end. Premierul ar putea să nu vină la citirea moţiunii dacă totuşi se va întâmpla acest lucru duminică, invocând nerespectarea procedurii.

Sursele citate susţin că moţiunea nu va putea fi citită duminică în Parlament, pentru că documentul trebuie trimis înainte la Guvern, iar Registratura nu lucrează sâmbăta şi duminica. ”Probabil premierul nu va fi prezent duminică la citirea moţiunii, deoarece nu sunt respectate procedurile”, au mai spus sursele

Echipa lui Grindeanu invocă articolul 92 din Regulamentul şedinţelor comune ale Camerei Deputaţilor şi Senatului, care prevede că ”moţiunea de cenzură iniţiată de cel puţin o pătrime din numărul total al deputaţilor şi senatorilor se prezintă birourilor permanente şi se comunică Guvernului de către preşedintele Camerei Deputaţilor, în ziua în care aceasta a fost depusă”.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...
Loading...
loading...