Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Premierul Moldovei: Declaraţia lui Băsescu despre unire ne creează probleme

Declaraţiile preşedintelui Traian Băsescu despre unire creează probleme "cruciale" Republicii Moldova, a declarat premierul moldovean Iurie Leancă, conform Mediafax. ...

Share

Rl online 0 comentarii

20.12.2013 - 15:29

Declaraţiile preşedintelui Traian Băsescu despre unire creează probleme "cruciale" Republicii Moldova, a declarat premierul moldovean Iurie Leancă, conform Mediafax.

Citeşte şi: Deputat rus: Prezenţa militară rusă în Transnistria trebuie sporită deoarece România vrea unirea

"Declaraţia domnului Băsescu nu ne ajută, ci ne creează doar probleme cruciale. Salut declaraţia premierului Ponta. Nu aş vrea să fac divizări, separări. Noi avem nevoie de altceva. Avem nevoie de o ţară vecină, România. Să aibă o voce credibilă în cadrul Uniunii Europene, să poate să ne ajute în realizarea acestui obiectiv, acestui parcurs european. Parcursul european nu înseamnă pierderea suveranităţii, sub nicio formă a statului Republica Moldova, ci doar faptul că urmează să fim un stat funcţional. Urmează să ancorăm Republica Moldova într-un spaţiu al prosperităţii, al stabilităţii, cu un sistem funcţional, fără frontiere, cu reglementări comune. Acesta este scopul cel mai importat al Guvernului de la Chişinău", a afirmat premierul Iurie Leancă, într-o emisiune a postului de televiziune Naţional 4, relatează site-ul Unimedia.md.

Citeşte şi: Băsescu, către românii din Moldova: Cereţi unirea cu România şi o veţi avea

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, la 27 noiembrie, înaintea summitului Parteneriatului Estic de la Vilnius, că "următorul proiect de ţară pentru România este unirea cu R. Moldova". Ulterior, premierul Victor Ponta a afirmat că "declaraţia le dă apă la moară comuniştilor moldoveni". Declaraţia a fost criticată şi în presa rusă.

De asemenea, ambasadorul Germaniei la Chişinău, Matthias Meyer, a afirmat că discuţiile despre unirea acestor două state sunt ca o "furtună într-un pahar cu apă". Ambasadorul a declarat că Germania vede Republica Moldova ca stat aparte. Totodată, diplomatul german a subliniat faptul că discuţia despre unire nu ar trebui să existe în aceste momente.

Citeşte şi: Premierul R. Moldova: Nu suntem pregătiţi să ne unim cu România

 

 

Citește totul despre:

Comentarii