19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSportPremierul Mihai Tudose precizează ce contribuie la creșterea economică a României

Premierul Mihai Tudose precizează ce contribuie la creșterea economică a României

Premierul Mihai Tudose susține că fondurile europene sunt unul dintre principalele motoare de creștere economică și dezvoltare a României. Totodată, șeful Executivului a precizat că au fost acreditate toate autoritățile de management și au fost transmise spre decontare facturi de peste 170 de milioane de euro.

„Fondurile Europene sunt unul dintre principalele motoare de creștere economică și dezvoltare a României. Din păcate, mult timp situația în acest domeniu a fost blocată. Mă bucur că echipa condusă de dna ministru Rovana Plumb a înțeles importanța acestui domeniu și a reușit să recupereze decalajele, astfel încât să acredităm toate autoritățile de management", a scris Tudose, luni, pe Facebook.

Totodată, șeful Executivului a anunțat că România poate trimite cereri de rambursare către Comisia Europeană și pe ultimele patru programe operaționale: PO Infrastructură Mare, PO Competitivitate, PO Regional și PO Capital Uman.

„Este un pas important pentru că vorbim de programe ce însumează peste 21,5 miliarde de euro. Au fost transmise deja spre decontare facturi de peste 170 de milioane de euro. Îmi doresc să continuăm în același ritm, astfel încât să ne atingem obiectivele privind absorbția banilor europeni", a mai spus Mihai Tudose.

Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene (MDRAPFE) a anunțat, vineri, că s-a finalizat procesul de acreditare pentru autoritățile care gestionează Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM), Programul Operațional Competitivitate (POC), Programul Operațional Regional 2014 — 2020 (POR) și Programul Operațional Capital Uman (POCU), în condițiile în care România a transmis deja Comisiei Europene solicitări de rambursare în valoare de 172 de milioane de euro.

 

Cele mai citite

Dacă vor avea pe ele avioane F-16 ale Ucrainei, Rusia amenință că va ataca baze militare din România

Liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, a amenințat că Rusia va ataca viitoarele avioane F-16 ale Ucrainei chiar dacă aeronavele se vor afla în...

Președintele argentinian, Javier Milei, l-a numit „ asasin” și „ terorist” pe omologul columbian, Gustavo Petro

Diplomații argentinieni vor fi expulzați din Columbia după o serie de insulte din partea preşedintelui argentinian, Javier Milei, care l-a numit "asasin" şi "terorist"...

Șeful armatei estone vrea dublarea bugetului apărării de 3% din PIB

Comandantul armatei estone, generalul Martin Herem, a susţinut joi că ţara sa, ce deja are un buget al apărării de circa 3% din PIB,...
Ultima oră
Pe aceeași temă