Premierul Grindeanu va discuta, miercuri, cu președintele Fiscului despre nemulţumirea angajaţilor din Finanţe

Premierul Sorin Grindeanu și președintele ANAF, Bogdan Stan, se vor întâni, miercuri, pentru a discuta despre Legea salarizării și despre nemulțumirile din cadrul instituţiilor sistemului instituţional al Finanţelor, a declarat purtătorul de cuvânt, Alina Petrescu.

Share

Roxana Petre 0 comentarii

15.05.2017 - 20:43

Premierul Sorin Grindeanu și președintele ANAF, Bogdan Stan, se vor întâni, miercuri, pentru a discuta despre Legea salarizării și despre nemulțumirile din cadrul instituţiilor sistemului instituţional al Finanţelor, a declarat purtătorul de cuvânt, Alina Petrescu, pentru Mediafax.

„Miercuri premierul Sorin Grindeanu se va întâlni cu preşedintele ANAF şi vor discuta şi despre legea salarizării şi ce anume doresc sindicaliştii. Preşedintele ANAF, Bogdan Stan pregăteşte o informare pentru premier şi pe această temă. Problema este că, în acest moment, legea se află la Parlament şi toate amendamentele trebuiesc propuse acolo”, a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului, Alina Petrescu.

Angajaţii din cadrul instituţiilor sistemului instituţional al Ministerului Finanţelor Publice din întreaga ţară au declanşat, luni, un protest spontan. Potrivit liderului SED LEX, Vasile Marica, ei sunt nemulţumiţi că prin proiectul legii salarizării, le scad salariile cu un procent între 10 şi 35%.

„Oamenii sunt nemulţumiţi de proiectul legii salarizării şi au declanşat un protest spontan în toată ţara. Sunt persoane cu pregătire economică, care şi-au făcut calculul şi au constatat că li se diminuează veniturile. Salariile scad, în medie, cu 10-35%. Celor care au funcţii de conducere şi au salarii mai mari, le scad mai mult. Sunt şi unii cărora nu le scad salariile. Am avut o întâlnire cu cei din conducerea ANAF şi le-am trimis propunerile noastre. Dar, nu s-a întâmplat nimic şi oamenii au senzaţia că sunt păcăliţi”, a declarat iderul Alianţei Nationale a Sindicatelor Bugetarilor „SED LEX”, pentru Mediafax.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...
Loading...
loading...