Premierul Grindeanu a decis schimbarea șefului Direcției Generale Antifraudă Fiscală, în care au activat ofițerii SRI. Cine va fi noul director

Premierul Sorin Grindeanu a decis înlocuirea lui Petre-Dragoş Voinescu din funcția de șef al Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală din cadrul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF).

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 15.03.2017 - 21:13

Premierul Sorin Grindeanu a decis înlocuirea lui Petre-Dragoş Voinescu din funcția de șef al Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală din cadrul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), anunţă miercuri site-ul Profit.ro.

În locul lui Dragoș Voinescu ar putea fi numit Gabriel Gheorghe. Acesta a candidat din partea ALDE la ultimele alegeri parlamentare.

Anterior, potrivit propriului CV, Gabriel Gheorghe a fost inspector în cadrul Gărzii Financiare, director al corpului de control al Ministerului Economiei, şeful Direcţiei Antifraudă – Anticorupţie din Ministerul Economiei şi vicepreşedinte cu rang de subsecretar de stat al Oficiului Naţional pentru Jocuri de Noroc.

DGAF este structura din cadrul ANAF în care au activat mai mulți ofițeri SRI, în calitate de analiști financiari. Acum câteva zile, SRI a anunțat retragerea din cadrul ANAF a ultimilor 23 de ofițeri care fuseseră detașați în această structură. SRI nu a făcut nicio aluzie la Dragoș Voinescu.

Petre-Dragoş Voinescu fusese numit în noiembrie 2016, prin detaşare, în funcţia de vicepreşedinte, cu rang de subsecretar de stat al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală şi cu rolul de a coordona Direcţia Generală Antifraudă Fiscală.

Postul de vicepreşdinte ANAF coordonator al Antifraudei Fiscale a rămas liber după ce Daniel Diaconescu şi-a dat demisia ca urmare a acuzării sale de abuz în serviciu de către DNA în dosarul Murfatlar-Euroavipo.

Înaintea lui Diaconescu, vicepreşedinte ANAF coordonator al Antifraudei a fost Romeo Nicolae. În septembrie anul trecut acesta a fost acuzat de DNA pentru trafic de influenţă şi pus sub control judiciar.

​La începutul acestui an, Dragoş Doroş a demisionat din funcţia de şef al ANAF, la conducerea Fiscului fiind numit Bogdan Stan.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...
Loading...
loading...