9.1 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSportPremierul cere CNSAS verificarea dosarelor liderilor marcanti ai PNL

Premierul cere CNSAS verificarea dosarelor liderilor marcanti ai PNL

CNSAS va verifica in curand si dosarele liderilor liberali daca premierul Calin Popescu Tariceanu isi va duce “amenintarea” la indeplinire si va sesiza in acest sens Consiliul. Dorinta de a-si trimite colegii in fata Colegiului Dosarelor a fost anuntata de seful Executivului cu prilejul unei vizite inopinate la Scoala de vara a tinerilor liberali, de la Gura Humorului, la lucrarile careia a participat ieri si Baroneasa Emma Nicholson.
Programul vizitei primului ministru la Suceava a fost dat peste cap de mai multe inconveniente aparute pe parcurs. Initial, premierul trebuia sa viziteze judetul in cursul zilei de sambata, dupa care a anuntat ca va vizita Suceava in cursul zilei de vineri, urmand sa aiba o intrevedere cu oamenii de afaceri din domeniul turistic si sa inspecteze lucrarile facute in bataie de joc pe drumul E576. Ulterior, premierul a revenit si asupra acestui program, renuntand la intalnirea cu oamenii de afaceri si la inspectarea drumului care face legatura intre Moldova si Ardeal. Tariceanu a preferat doar sa asiste la cursurile Scolii de vara a tinerilor liberali, eveniment care are loc la Gura Humorului.
La finalul intrevederii cu tinerii liberali din toata tara, primul ministru a aruncat o bomba, anuntand ca va cere CNSAS verificarea dosarelor liberalilor de la nivel inalt. El a precizat ca este vorba despre ministri, secretari de stat, sefi de agentii, consilieri judeteni, presedinti de consilii judetene, primari si sefi de filiale.
In opinia lui Tariceanu, colaborarea cu fosta Securitate nu ne poate da profilul moral necesar astazi pentru a vorbi cetatenilor Romaniei de o societate noua de tip european.

Zice ca integrarea va fi fara probleme

Si pentru ca tot era inconjurat de tineri colegi de partid, presedintele PNL s-a hotarat sa profite de ocazie si sa-si faca si un pic de imagine, pentru intarirea pozitiei sale in PNL. Tariceanu a declarat ca, din punctul sau de vedere, Romania nu va avea probleme cu privire la integrarea in Uniunea Europeana si ca, incepand de la data de 1 ianuarie 2007, nu se va intampla nici o catastrofa, dupa cum tind unii analisti sa spuna ca se va petrece dupa aderarea la UE. “Totusi se vor intampla lucruri neplacute, nefavorabile pentru unii cetateni: respectarea legii”, a mai comentat seful Executivului.
Pariul pentru Romania anuntat de premierul Tariceanu este absorbtia fondurilor europene care vor fi alocate tarii noastre dupa anul 2007. In perioada 2007-2013 urmeaza sa fie alocate Romaniei 31 de miliarde de euro, dar premierul Tariceanu s-a aratat sceptic cu privire la posibilitatea de a absorbi toate aceste fonduri. El considera ca un rol important va reveni administratiei locale si agentiilor de dezvoltare regionala. Totodata, premierul Tariceanu a anuntat ca Ministerul Integrarii Europene se va transforma dupa 1 ianuarie 2007 in Ministerul Dezvoltarii Regionale. In opinia sefului Executivului, patru puncte sunt esentiale in ceea ce priveste promovarea politicii actualei guvernari. Este vorba de dezvoltarea infrastructurii, dezvoltarea educatiei, ameliorarea serviciilor din domeniul sanatatii si reforma din agricultura si dezvoltarea rurala.

Dispus sa discute despre fuziune si cu… PC si UDMR

Din calitatea de sef al PNL, primul ministru a tinut sa trimita cateva sageti si catre partenerii de guvernare. El a apreciat ca problemele prioritare pentru cetatenii romani nu sunt conflictele sau disputele din coalitie, si nici anumite adversitati din Alianta. El a recunoscut ca nu are nici o viziune de a pune bete in roate partenerilor din Alianta si din coalitie si a precizat ca nu are veleitati de genul “facem fuziune sau nu facem fuziune”. In legatura cu posibilitatea fuziunii PNL cu PD, premierul a precizat ca exista disponibilitate de a purta discutii cu orice partid politic din Alianta sau coalitie, “dar fara a afecta fibra liberala”.
Tariceanu s-a apucat sa le vorbeasca tinerilor si de oportunism, amintindu-le ca nu din acest motiv s-au inscris in PNL, ci din convingere, si de aceea nu trebuie renuntat la doctrina partidului. De oportunism, in opinia premierului, da dovada Partidul Social Democrat, la care Tariceanu a facut trimitere directa in cadrul sesiunii sedintei de vara a TNL. “Romania are nevoie de mult liberalism, nu de conservatorism. De ce? Pentru ca Romania mai are multe de facut in directia modernizarii Romaniei. Va trebui sa fim foarte atenti la tentatiile aproape firesti pe care serviciile de informatii le au si care pot duce la incalcarea drepturilor omului”, a tinut sa precizeze liderul PNL, Calin Popescu Tariceanu.

Baroneasa Emma Nicholson s-a imbracat in galben

O surpriza a fost prezenta Baronesei Emma Nicholson printre tinerii liberali, la Gura Humorului. Se poate spune ca aceasta a fost prezenta care a descretit fruntile oarecum incordate ale unora dintre membrii PNL participanti ieri. Ea s-a aratat incantata de faptul ca a venit imbracata la sesiunea de vara in culoarea potrivita PNL-ului, adica galben. Emma Nicholson le-a transmis celor prezenti ca nu trebuie sa se astepte numai la sfaturi privind politicile liberale, ea insasi fiind un membru al Partidului Liberal Democrat din Marea Britanie. In final, Emma Nicholson a tinut sa precizeze ca va sarbatori integrarea Romaniei in Uniunea Europeana in tara noastra, anuntand ca isi va cumpara un bilet de avion din Anglia spre Romania in data de 31 decembrie 2006.

Cele mai citite

Președintele Iohannis, la Misiunea Economică a Francofoniei: România are o creștere economică peste media UE

România a înregistrat în anul 2023 "o creștere economică robustă, de 2,1%, ritm superior mediei Uniunii Europene", a transmis președintele Klaus Iohannis în cadrul...

Klaus Iohannis a promulgat legea care prevede prelungirea limitării adaosului comercial la alimentele de bază până la finalul anului 2024

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, miercuri, legea privind aprobarea ordonanţei de urgenţă a Guvernului 5/2024 pentru modificarea şi completarea ordonanţei de urgenţă a Guvernului...

Endrick, la doar 17 ani, are o iubită model. Momente inedite după Spania – Brazilia

Tânărul fotbalist Endrick, în vârstă de doar 17 ani, a reușit să strălucească din nou în tricoul naționalei Braziliei, de această dată într-un meci...
Ultima oră
Pe aceeași temă