15 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSportPremierul, suparat de "obraznicia" lui Boc

Premierul, suparat de "obraznicia” lui Boc

Premierul Calin Popescu Tariceanu a ajuns la concluzia ca liderul PD Emil Boc a “depasit limita si chiar mai mult” in relatia cu PNL. Potrivit unor surse liberale, la sedinta de ieri a Comitetul Executiv Tariceanu ar fi comentat negativ declaratiile de sambata ale lui Emil Boc.
Liderul PD declarase, intrebat de ziaristi daca partidul sau va sustine o motiune de cenzura: “Sper sa nu fim determinati de partenerii nostri sa ne gandim la o asemenea solutie”.
Tariceanu le-a spus colegilor de partid ca Boc ar fi dat dovada de "obraznicie” si ca ii va cere explicatii. Totusi, in ciuda acestor nemultumiri, Tariceanu le-a dat asigurari colegilor ca motiunea nu va trece. Paradoxal, nadejdea premierului pare sa fie mai ales in alte partide decat PD. El a spus ca PC si UDMR nu vor vota motiunea de cenzura. Mai mult, Tariceanu a spus ca nici macar sprijinul PRM pentru motiunea de cenzura nu este sigur.
De altfel, o usoara iritare a primului ministru a fost vizibila si la finalul sedintei. Intrebat de ziaristi ce parere are despre decizia lui Stolojan de a se intalni cu filialele liberale, Tariceanu a comentat ca ar fi "putin nefireasca”. Dupa care a adaugat ca Stolojan, in calitate de membru PNL, “poate sa aiba discutii cu colegii de partid, nu este nici un fel de problema”.
De altfel, in cursul zilei de ieri au venit alte mesaje de sustinere pentru Tariceanu din partea unor lideri ai partidului.
Organizatia judeteana a PNL Buzau nu va sustine o eventuala revenire a lui Theodor Stolojan la sefia partidului, a declarat luni vicepresedintele filialei, deputatul George Scutaru, dar il simpatizeaza. Pe de alta parte, liberalii harghiteni propun masuri "clare si definitive” pentru protectia actualei conduceri.

Replica dura: “Arogant si suficient!”

Consilierul prezidential Theodor Stolojan i-a dat o replica dura premierului Tariceanu: “Declaratii ca nu-i nevoie de lectii am mai auzit si in perioada 2000-2004. Ele tin de aroganta si suficienta. Cred ca suficienta s-a instalat prea repede la nivelul acestor oameni”, a spus Stolojan. Premierul a declarat la Ilfov ca nu are nevoie de lectii, referindu-se la revenirea lui Stolojan in activitatea politica liberala.

Romulus Georgescu
Romulus Georgescuhttp://romulus-georgescu
Romulus Georgescu, sef departament Economie
Cele mai citite

De ce să alegi călătoria cu autobuzul sau autocarul de la Bucureşti la Chişinău?

Călătoria cu autobuzul sau autocarul de la București la Chișinău poate fi o opțiune excelentă pentru cei care caută o modalitate confortabilă și accesibilă...

CSM a respins suspendarea judecătoarei Ancuța Popoviciu din funcție

Consiliul Superior al Magistraturii(CSM) a respins suspendarea Ancuței Popoviciu din funcţie, asa cum ceruse Inspecția Judiciară, potrivit europafm.ro. Săptămâna trecută, chiar judecătoarea ceruse să se...

De ce să alegi călătoria cu autobuzul sau autocarul de la Bucureşti la Chişinău?

Călătoria cu autobuzul sau autocarul de la București la Chișinău poate fi o opțiune excelentă pentru cei care caută o modalitate confortabilă și accesibilă...
Ultima oră
Pe aceeași temă