14.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSportPremierii de la malul marii

Premierii de la malul marii

La scolile de Vara ale PNL si PD-L de la Costinesti, dezbaterea a inceput cu propuneri pentru formarea viitorului Guvern, dar si cu rostirea unor nume de posibili premieri.

"Suntem puternic curtati si de fostii aliati din PD si de catre PSD", si-a inceput vicepresedintele PNL Adrian Iorgulescu ipotezele politice lansate in fata juniorilor liberali. Dupa care a anuntat ca PNL poate discuta cu PD-L formarea guvernarii viitoare in conditiile in care aceasta formatiune il va propune ca premier pe Vasile Blaga sau pe Adriean Videanu, nu pe "tradatorul" Theodor Stolojan, pe care de altfel l-a criticat dur, dar a subliniat ca partidul sau doreste sa formeze singur viitorul guvern.
"Probabil, ma veti intreba: «Cum veti reactiona daca vor fi propusi premieri Blaga sau Videanu?». Opinia mea este ca aici lucrurile pot fi discutate, dar intentia noastra este ca premierul sa-l punem noi", a declarat Iorgulescu. El a spus si de ce liberalii nu-l doresc pe Stolojan: "A rupt PNL la comanda primita de la Cotroceni. In momentul acela, PNL si-a luat pentru totdeauna ramas bun de la el si de la cei care au plecat". In ceea ce priveste posibila colaborare la viitoarea guvernare cu PSD, ministrul liberal al Culturii a spus ca PNL are o problema serioasa cu social-democratii, si anume diferentele doctrinare, mentionand ca negocierile trebuie purtate "la sange".

 

"PSD e inca duplicitar in problema cotei unice, noi nu putem sa facem rabat de la acest lucru, dar si cu alte probleme. In ipoteza in care se va putea ajunge la o coroborare a acestor modele de guvernare, vom discuta. Dar nimeni nu trebuie sa creada ca PNL merge neconditionat in echipa cu oricine", a spus liberalul. Pe de alta parte, in opinia lui Iorgulescu, nici trecerea PNL in opozitie nu este un lucru rau. Profitand de faptul ca se afla in fata tinerilor, liderul PNL a lansat si scenariul, "copie inversata a momentului 2004", de aceasta data cu Theodor Stolojan presedinte si Traian Basescu prim-ministru.

Potrivit scenariului personal al lui Iorgulescu, prim-vicepresedintele PD-L Theodor Stolojan, principalul nume vehiculat in interiorul PD-L ca viitor premier, s-ar gandi sa decline aceasta oferta si sa ii lase aceasta functie lui Traian Basescu. Un fel de "Stolo, da-te tu deoparte ca vin eu, du-te tu in locul meu peste un an presedinte".

 

Theodor Stolojan i-a transmis lui Iorgulescu ca datorita lui este astazi ministru si s-a consolat gandindu-se ca "nu trebuie sa te astepti niciodata la nimic din partea unor fosti colegi care uita cum au ajuns acolo unde sunt". Totusi, mesajul a fost ca PD-L nu se gandeste la nici o alianta pana la alegerile parlamentare. O alta replica a venit de la prim-vicepresedintele PD-L, Adriean Videanu, care le-a transmis ieri tinerilor democrat-liberali, aflati tot la Costinesti, ca "PNL si PSD incearca sa acrediteze ideea ca ei vor fi cei care vor forma viitorul guvern.

Dragi prieteni, nu-l vor forma din simplul motiv ca noi suntem principala formatiune politica din Romania si un lucru constitutional pe care il stie toata lumea, presedintele Romaniei este mult mai aproape de PD-L decat de oricare alta formatiune politica din Romania, lucru pe care ei il neglijeaza si incearca sa acrediteze aceasta idee. Prin urmare, nu depinde decat de noi sa ajungem la guvernare in toamna", a comentat Adriean Videanu.

Cele mai citite

Klaus Iohannis a semnat mai multe decrete. Un procuror a fost eliberat din funcție

Klaus Iohannis, președintele României, a semnat mai multe decrete. Iohannis a eliberat din funcție și un procuror. Decret privind promulgarea Legii pentru modificarea și completarea...

Un bărbat a fost arestat după ce a amenințat că se aruncă în aer la consulatul Iranului la Paris

Poliția franceză a arestat un bărbat care a amenințat că se va arunca în aer la consulatul Iranului din Paris, dar la percheziție s-a...

Nicu Ștefănuță a depus plângere la CNCD împotriva preotului Nicolae Tănase, din cauza declarației revoltătoare la adresa femeilor abuzate sexual

Europarlamentarul independent Nicu Ștefănuță, vicepreședinte al Grupului Verzilor din Parlamentul European, a depus o plângere la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) împotriva preotului...
Ultima oră
Pe aceeași temă