Numele vehiculate pentru portofoliul MApN, liber după demisia lui Țuțuianu. Pe cine preferă social-democrații

Social-democrații vor anunța, marți, cine este nominalizarea lor pentru funcția de ministru al Apărării, un portofoliu vacant după demisia lui Adrian Țuțuianu, potrivit Digi24. Unul dintr favoriții pentru acest post este președintele Comisiei Parlamentare de Control asupra SIE, Mihai Weber.

Share

Iulia Iancu 0 comentarii

Actualizat: 11.09.2017 - 11:04

Social-democrații vor anunța, marți, cine este nominalizarea lor pentru funcția de ministru al Apărării, un portofoliu vacant după demisia lui Adrian Țuțuianu, potrivit Digi24. Unul dintr favoriții pentru acest post este președintele Comisiei Parlamentare de Control asupra SIE, Mihai Weber.

În cursă sunt și alți parlamentari, printre care Ion Mocioalcă, Gabriel Vlase și Georgian Pop. Ultimul a fost președinte al Comisiei de control parlamentar aupra SRI şi este în prezent secretar al Camerei Deputaților și membru în Comisia pentru apărare.

Ion Mocioalcă este secretar al Comisiei pentru apărare, este absolvent al Colegiului Naţional de Apărare, dar cu doctorat în economie.

Gabriel Vlase este şi vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor. Acesta are un doctorat în ştiinţe militare şi informaţii la Academia Naţională de Informaţii.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a anunțat că marţi va avea loc o şedinţă a PSD, în cadrul căreia îi va propune premierului Mihai Tudose numele noului ministru al apărării. Foarte probabil, însă, numele noului ministru va fi stabilit, în cerc restrâns, încă de luni. 

Întrebat dacă şedinţa CSAT convocată pentru joi are legătură cu actuala „criză” din MApN, Dragnea a negat: „Nu cred şi nu văd ce criză e. La armată e un mininistru interimar, are toate competenţele. Nu poate să fie nicio criză”.

 

Citește totul despre:

Comentarii

loading...