15.3 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSportPonta anunţă că îşi reia activitatea în 28 de zile, Gabriel Oprea...

Ponta anunţă că îşi reia activitatea în 28 de zile, Gabriel Oprea îi preia atribuţiile

Premierul Ponta a anunţat că medicii turci care l-au operat au decis că poate fi externat, dar îşi va relua activitatea normală într-o perioadă de până la 28 de zile, astfel că îi va cere preşedintelui Iohannis să îi încredinţeze vicepremierului Gabriel Oprea atribuţiile de prim-ministru în acest interval. Iată comunicatul de presă remis astăzi de Guvernul României pe această temă:

"Prim-ministrul Victor Ponta va transmite o adresă către preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, privind desemnarea viceprim-ministrului Gabriel Oprea ca prim-ministru interimar pentru o perioadă de cel mult 45 de zile

Prim-ministrul Guvernului României, domnul Victor Ponta, va înainta luni, 22 iunie 2015, o adresă către preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, cu scopul de a-l desemna, în temeiul art. 107, alin. (3) din Constituţia României, pe domnul Gabriel Oprea – viceprim-ministru pentru securitate naţională, ministrul afacerilor interne – drept prim-ministru interimar, pentru a îndeplini atribuţiile primului ministru, pentru o perioadă de cel mult 45 de zile.

Decizia prim-ministrului Guvernului României, Victor Ponta, vine în contextul intervenţiei chirurgicale suferite la genunchiul stâng, la începutul acestei săptămâni, într-o clinică din Turcia. Medicii au decis că premierul Victor Ponta poate fi externat, urmând ca în următoarele 7 zile acesta să urmeze, zilnic, un control de specialitate. Procesul complet de recuperare, constând în tratamente şi fizioterapie, va dura alte 14 zile, astfel încât în maximum 28 de zile prim-ministrul Victor Ponta îşi va putea relua activitatea normală la Palatul Victoria.

Activitatea Guvernului României nu va fi însă afectată in acest timp. Prim-ministrul Victor Ponta va delega toate atribuţiile de coordonare a Guvernului către viceprim-ministrul Gabriel Oprea şi îi asigură pe toţi cetăţenii României că va reveni la birou în cel mai scurt timp posibil.

Prim-ministrul Guvernului României urmează îndeaproape sfaturile medicilor specialişti şi asigură opinia publică şi pe cetăţenii români de faptul că activitatea Guvernului României nu este în niciun fel afectată."

Victor Ponta a menţionat pe pagina sa oficială de Facebook că va transmite luni dimineaţă adresa amintită în comunicat (VEZI SCRISOAREA ÎN GALERIA FOTO). "Azi medicii au decis că pot fi externat / urmează ca în următoarele 7 zile să parcurg zilnic procedurile pentru control, schimbare pansamente şi supraveghere. Ulterior acestor proceduri, va trebui ca două săptămâni să fac fizioterapie şi tratamente de recuperare înainte de a avea permisiunea medicilor de a merge fără sprijinul unor mijloace medicale permanente /în maxim 28 zile îimi pot relua activitatea normală, urmând să continui recuperarea timp de 6 luni", a precizat premierul pe reţeaua de socializare.

www_server_root = ‘http://worker.contentchannel.ro/flowplayer’;document.write(”);if(typeof flowplayerhtml == ‘undefined’) { document.write(”);}var domain = document.domain;var domain_split = domain.split(‘.’);var cHannel_domain = domain_split[domain_split.length-2] + “.” + domain_split[domain_split.length-1];document.write(unescape(“%3Cscript src=’http://worker.contentchannel.ro/playernew/singleplayer_auto/093986e485d313c7f8f5a6b65ffd992a/”+ cHannel_domain +”‘ type=’text/javascript’%3E%3C/script%3E”));

Victor Ponta a confirmat că îi va solicita lui Klaus Iohannis să-l desemneze pe vicepremierul Gabriel Oprea "să exercite toate atributele funcţiei de Prim Ministru (inclusiv conducerea şedinţelor de Guvern) în această perioadă. Mulţumesc încă o dată medicilor de aici şi doctorului Ionuţ Codorean pentru atenţia şi profesionalismul lor", a menţionat Victor Ponta.

Internat la spitalul familiei Erdogan

Premierul Victor Ponta a fost operat luni la genunchiul stâng, în urma unei accidentări la un meci de baschet, la Spitalul Universitar Medipol din Istanbul. Premierul a plecat spre Turcia împreună cu preşedintele turc Recep Erdogan, în urmă cu o săptămână, din Baku (Azerbaidjan), după ceremonia de deschidere a Jocurilor Europene.

Marți, Ponta a postat un mesaj pe Facebook în care spunea că operaţia a fost mult mai complicată decât se anticipa şi că este convins că, până în luna decembrie, va putea face sport din nou, susţinând că are totală încredere în medicii români, dar în ţară era imposibil să aibă linişte şi odihnă

Medicul Ion Codorean, care l-a însoţit pe Victor Ponta în Turcia, la operație, a relatat că premierul nu va avea voie să calce și să se sprijine pe picior minimum trei săptămâni și că i-a recomandat ca în acest interval să nu meargă la guvern.

Ion Bogdan Codorean este specialist în traumatologie sportivă la Spitalul Militar Central din Bucureşti, fiind cel care l-a consultat pe premier și i-a stabilit diagnosticul: ruptură veche de ligament încrucişat anterior, ceea ce a determinat o ruptură de menisc intern şi leziuni foarte mari de cartilaj.

În privinţa tratamentului post-operator, medicul spunea că recuperarea contează foarte mult pentru ca rezultatul să fie foarte bun, precizând că după o astfel de intervenție pacientul nu are voie să calce și să se sprijine pe picior timp de cel puțin trei săptămâni.

Spitalul Universitar Medipol din Istanbul, cel mai mare centru medical privat din Turcia, este cel la care s-a operat şi preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, în noiembrie 2011 şi în februarie 2012.

Presa din Turcia a scris în mai multe rânduri despre strânsele legături dintre preşedintele Turciei, Recep Erdogan, şi spitalul din Istanbul. Potrivit jurnaliştilor turci, soţia şefului de stat este acţionar majoritar şi coordonează activitatea spitalului.

Cele mai citite

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...

Președintele COSR confirmă: „Șansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice sunt importante”

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR), Mihai Covaliu, a declarat că şansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice...
Ultima oră
Pe aceeași temă