22.8 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăSportPonta despre alianţa PSD-PNL: PNL va propune preşedintele, iar PSD premierul

Ponta despre alianţa PSD-PNL: PNL va propune preşedintele, iar PSD premierul

Preşedintele PSD Victor Ponta a afirmat duminică, la Pro Tv, că şi-ar dori ca social-democraţii şi liberalii să ţină cont de preferinţele electoratului, astfel că se poate discuta varianta ca PNL să dea preşedintele, având în vedere cota în sondaje a lui Crin Antonescu, iar PSD să dea premierul.

Întrebat dacă ar fi dispus să conducă un Guvern PSD-PNL, liderul social-democrat a răspuns că nu poate impune PSD-ul cine va conduce un viitor executiv. “Cred că PSD are câţiva oameni care pot conduce acest Guvern. Vreţi să mă prezint singur? Nu persoana mea este condiţia pentru colaborarea cu PNL. Dimpotrivă, mă uitam în sondajele recente şi mi-aş dori ca PSD şi PNL să ţină mai mult cont de cam ce aşteaptă oamenii de la noi decât de ce ne dorim noi. Am văzut că PSD este partidul cel mai votat, cu o cotă de 38-40%, şi că domnul Antonescu în acest moment este persoana cea mai votată pentru preşedinte. Pentru noi n-ar fi o problemă de orgoliu să spunem «domne’, PSD-ul este cel care poate să dea primul-ministru şi PNL-ul preşedintele». Dacă asta ar fi o soluţie politică agreată însă de cei care ne votează, nu de mine şi de Antonescu sau de PSD şi PNL”, a spus Ponta.

Liderul PSD a precizat că o astfel de variantă poate fi discutată, lăsând să se înţeleagă că nu i-a avansat-o lui Crin Antonescu, punctând că PSD-ul o consideră “fezabilă”. Ponta a exclus însă posibilitatea unei fuziuni între PSD şi PNL.

Întrebat dacă ar fi dispus să conducă Guvernul, Ponta a spus că singura condiţie pe care o pune unei discuţii cu PNL-ul este ca PSD-ul să dea funcţia de prim-ministru. “Că va fi Ponta sau va fi Dragnea sau va fi Nica sau altcineva… Cred că PSD are mai multe variante şi nu poţi decât dacă eşti într-un Guvern monocolor să spui că e X prim-ministru. Dacă eşti într-un guvern de coaliţie trebuie să discuţi cu partenerii”, a explicat el.

Ponta a fost întrebat şi ce va face dacă Adrian Năstase ar veni să solicite un post într-un viitor Cabinet, răspunzând că preşedintele CN al PSD “nu va veni”. El a explicat că a avut o discuţie cu Adrian Năstase pe acest subiect iar fostul premier nu poate dori o funcţie sub nivelul celei de premier pe care a deţinut-o.

Cele mai citite

Percheziții la sediul UBER din Portugalia

Poliția portugheză și agenții fiscali au percheziționat marți sediul Uber Technologies din Lisabona, ca parte a unei investigații mai ample și a unor raiduri...

Klaus Iohannis participă la reuniunea extraordinară a Consiliului European

Președintele României, Klaus Iohannis, va participa, în perioada 17-18 aprilie 2024, la reuniunea extraordinară a Consiliului European, care va avea loc la Bruxelles, Regatul...

Stoltenberg, după discuția purtată cu Klaus Iohannis: „România este esenţială pentru apărarea Flancului Estic al NATO”

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat marți seară, după discuţia cu preşedintele Klaus Iohannis, că România este esenţială pentru apărarea Flancului Estic...
Ultima oră
Pe aceeași temă