13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSportPonta declară că PSD poate guverna cu sau fără PNL

Ponta declară că PSD poate guverna cu sau fără PNL

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a afirmat, în debutul şedinţei CEx a partidului, că social-democraţii nu au parte de adversari credibili pe partea stângă a eşicherului politic şi vor putea accede la guvernare cu sau fără PNL. Potrivit NewsIn, liderul social-democrat a prezentat o sinteză a temelor care urmează a fi discutate în şedinţa Comitetului Executiv al PSD, precum şi o analiză a situaţiei politice a PSD. De asemnea, liderul social-democrat a prezentat situaţia din sondaje a partidelor politice, în care PSD ar fi ajuns la 39,9%, PNL – 24,5%, PDL-16,5%, PRM-6,5%, Partidul Poporului-6,1%, UDMR-5%, şi UNPR-0,9%.

“Nu avem niciun fel de adversar pe partea stângă a eşicherului politic, încercarea lui Traian Băsescu de a crea un alt partid (UNPR, n.r.) care să ne concureze pe tema asta a eşuat, şi acum problema noastră este cum vom face pasul mai greu. Până la 40% a fost greu, să vedem cum îl facem pe următorul care va fi şi mai greu, dincolo de 40″, le-a spus Ponta liderilor PSD. Totodată, el a precizat că strategia partidului de a ajunge la guvernare poate include sau nu PNL, în funcţie de decizia liberalilor. ” De principiu, cei care vor să vină alături de noi trebuie să înţeleagă din politicile de centru stânga că fac oameni din ei şi nu trebuie să se oprească de lucruri ideologice (…)Nu vă enervaţi, că vin, că nu vin liberalii, că o dată vor să fie, după aceea îşi retrag semnăturile, mâine iar poate se răzgândesc. Noi trebuie să fim cei consecvenţi şi probabil că vor veni şi ceilalţi, dacă văd consecvenţă şi seriozitate”, a mai spus Ponta.

De asemenea, preşedintele PSD a atins şi subiectul colaborării cu UDMR şi a unui dialog post alegeri interne în Uniune, care vor avea loc la începutul anului viitor. ” Trebuie să decidem, putem să avem sau nu un dialog cu UDMR, eu vă spun de pe acum că o să vă propun în anumite condiţii şi în anumite situaţii să avem dialog cu toate forţele democratice împotriva PDL şi a lui Băsescu”, a mai afirmat Ponta.

Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă