12.2 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSportPonta anunţă că Guvernul ar putea ataca decizia de clasare a dosarului...

Ponta anunţă că Guvernul ar putea ataca decizia de clasare a dosarului Flota

Premierul Victor Ponta a anunţat că Guvernul ar putea decizia de clasare a dosarului Flota, în care fostul preşedinte Traian Băsescu era acuzat de abuz în serviciu, fals intelectual şi delapidare, informează Mediafax.

Premierul a cerut Ministerului Justiţiei şi Autorităţii pentru Administrarea Activelor Statului (fostul AVAS-n.r.) să studieze decizia procurorilor anticorupţie de clasare a dosarului Flota. El a arătat astfel că există posibilitatea legală de redeschidere a acestui dosar.

"Am cerut celor de la Ministerul Justiţiei şi AVAS să studieze decizia. În funcţie de concluziile la care vor ajunge, vom ataca sau nu respectiva decizie, dar deocamdată nu este decât o fază în care se studiază posibilitatea legală", a spus Ponta.

El a adăugat că nu poate comenta decizii ale magistraţilor, dar că Guvernul răspunde în faţa Curţii de Conturi pentru modul în care gestionează sau recuperează prejudicii, astfel că vrea să se asigure că Executivul a epuizat toate căile legale în acest sens.

Procurorii anticorupţie au decis clasarea dosarului Flota, în care fostul preşedinte Traian Băsescu era acuzat de abuz în serviciu, fals intelectual şi delapidare, "întrucât faptele nu există", se arată într-un răspuns al DNA transmis joi la solicitarea MEDIAFAX.

Decizia de clasare a dosarului a fost luată miercuri de Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA).

Cele mai citite

Cătălin Cîrstoiu declară că a fost la clinica privată pentru a-și ajuta colegii

Cătălin Cîrstoiu, candidatul coaliţiei PSD-PNL pentru funcţia de primar general al Capitalei, a declarat miercuri seara că a fost la clinica privată deţinută de...

Avioane de vânătoare israeliene au lovit ținte ale Hezbollah în estul Libanului

Forțele aeriene israeliene au declarat miercuri că avioanele lor de vânătoare au lovit infrastructura Hezbollah la nord de Baalbek, în estul Libanului, potrivit Reuters,...

Motivul incredibil pentru care Israelul a blocat ajutoare cruciale pentru Gaza

Israelul a blocat ajutoare cruciale din motive de securitate insuficiente, a declarat șeful unei organizații de caritate care încearcă să trimită echipamente în Gaza,...
Ultima oră
Pe aceeași temă