9.2 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSportPonta, şef peste Comitetul România 100

Ponta, şef peste Comitetul România 100

Premierul Victor Ponta va conduce Comitetul care se va ocupa de organizarea unui program ce sărbătoreşte 100 de ani de la Unirea din 1918, conform unei hotărâri a Executivului, transmite Agerpres.

Guvernul a hotărât, astfel, să aprobe crearea Programului România 100 pentru aniversarea la 1 decembrie 2018 a 100 de ani de la crearea statului naţional unitar român.

Totodată, se constituie Comitetul naţional pentru pregătirea, organizarea şi coordonarea acţiunilor din cadrul acestui program.

Alături de primul-ministru, din Comitetul de organizare mai fac parte vicepremierul pe probleme de securitate naţională şi reprezentanţi ai mai multor ministere printre care Ministerul Apărării Naţionale, al Afacerilor Interne, Ministerul de Finanţe, Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Culturii, Ministerul Dezvoltării, Ministerul Educaţiei Naţionale, Secretariatul General al Guvernului, dar şi reprezentanţi ai Academiei Române şi ai Patriarhiei.

Ponta a anunţat, încă din vara lui 2013, că intenţionează să lanseze acest proiect: “Guvernul va construi un proiect pentru România 100. În 2018, România, în forma sa actuală, împlineşte 100 de ani şi cred că România în primul rând propriilor noştri cetăţeni, dar şi partenerilor noştri externi trebuie să se prezinte aşa cum este la împlinirea unei vârste fragede pentru o ţară cu 100 de ani, ce am realizat în aceşti 100 de ani, ce n-am realizat în aceşti 100 de ani şi ce dorim în perioada următoare.

O să vă rog pe dumneavoastră, pe liderul Ministerului de Externe să fiţi implicaţi în latura externă a acestei strategii naţionale şi cu aceeaşi ocazie vreau să vă rog pe toţi, dacă cineva şi-a pierdut această mentalitate, dacă este cazul, să gândiţi din nou că reprezentaţi o ţară puternică, o ţară serioasă, o ţară importantă”.

Cele mai citite

Aerisirea în baie și reguli generale pentru a funcționa optim

Umiditatea excesivă din baie poate dăuna atmosferei generale, dar și nivelului de confort resimțit. Așadar, aerisirea corespunzătoare este obligatorie - atât pentru a asigura...

ONG-urile nu au tratament preferențial, trebuie să raporteze ce fac cu banii ca și societățile comerciale

Organizațiile neguvernamentale (ONG) nu beneficiază de un tratament preferențial ci, dimpotrivă, trebuie să raporteze ce fac cu banii, așa cum sunt obligate și societățile...

De ce nu se creează efectul de campanie electorală?

Campania electorală s-a declanșat neoficial în România. Criza desemnării candidatului comun al coaliției PSD-PNL are efecte profunde. În această perioadă, se fac calibrări de...
Ultima oră
Pe aceeași temă