18.7 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSportPonta: NU am semnat că nu-l SUSPENDĂM pe Băsescu

Ponta: NU am semnat că nu-l SUSPENDĂM pe Băsescu

Victor Ponta a declarat, luni seara, la Realitatea TV, că documentul semnat împreună cu Traian Băsescu va fi “o dezamăgire” pentru jurnalişti. Premierul a mai spus că nu a semnat că nu îl va suspenda pe Traian Băsescu, şi a specificat că nici preşedintele nu i-a cerut aşa ceva.

Citeşte şi: Ce DOCUMENT le-a dat Băsescu liderilor europeni: Acordul de COABITARE cu Ponta. Premierul a semnat document

“Nici nu mi-a cerut Băsescu aşa ceva, nici nu am fi semnat noi doi. Pentru jurnalişti o să fie o dezamăgire documentul. Scriem acolo că vom respecta instituţiile statului, că NATO şi UE rămân opţiunile noastre. Nu cred că s-a îndoit cineva faptul că sunt pro-european. Da, vreau să avem relaţii bune cu Moscova şi Beijing, dar asta nu înseamnă că sunt antia-american.”

Premierul a mai spus că documentul respectiv nu are valoare juridică, ci numai valoare politică.

“A fost o idee de a debloca posibila criză din acest an. Nu s-a angajat nimeni că vom fi prieteni peste un an. Am deblocat o posibilă criză care ne-ar fi aruncat pe toţi”, a mai spus premierul.

Citeşte şi Megaguvernul Ponta 2. A început marea împărţeală a portofoliilor între membrii USL


Victor Ponta a mai spus că nu avea nevoie de voturile UDMR, ci că voia să trimită un mesaj.

“Eu nu aveam nevoie de nici un vot din partea UDMR. Era nevoie să trimitem un mesaj.  Eu nu m-am dus acolo chiar de capul meu. Mie îmi pare rău, că aş fi vrut să-mi respect cuvântul. Să sperăm că au avut dreptate colegii mei. UDMR, cu tot cu baroni, este singurul reprezentant al minorităţii maghiare în România. UDMR este mult mai bun decât Laszlo Tokes şi Szasz Jeno.”

Citeşte şi Care este scenariul de rezervă al premierului Ponta?

Întrebat care sunt priorităţile Guvernului, Ponta a enumerat, printre altele, bugetul, agricultura şi schimbarea Constituţiei, spunând că aceste obiective pot fi atinse “în primas sesiune a noului parlament”.

“Bugetul, agricultura, şi asta ţine de partea de taxare, energia, să continuăm reforma structurală, să vedem ce facem cu liberalizarea pietei, modificarea Constituţiei, legea electorală. Putem să le facem in prima sesiune a noului parlament. Trebuie să punem regiunile în Constituţie. De la 1 ianuarie 2014, partea principală de fonduri structurale să meagă către regiuni. Ar trebui şi o redesenare a comunelor”, a spus Victor Ponta.

Întrebat dacă Adrian Năstase va reveni în partid, Ponta a zis că nu ştie deocamdată, dar că îşi doreşte ca acesta “să fie liber, să se întoarcă la familie”.

Despre campania electorală din Gorj, unde contracandidatul său la alagerile parlamentare a fost Dan Diaconescu, Victor Ponta a spus că a fost cea mai murdară campanie.

“A fost cea mai murdară si ticăloasă campanie electorală din ultimii 20 ani. S-au incălcat toate legile, legea audiovizualului, legea privind mita electorală”, a spus Ponta.

Cele mai citite

3 criterii esențiale pentru alegerea unui scaun de masă pentru bebeluși

Alegerea unui scaun de masă pentru bebeluși este o decizie importantă pentru orice părinte, influențând direct siguranța, confortul și buna dezvoltare a copilului în...

Ce priorități va avea Firea ca primar general: școli, transport, termoficare și spitale

Gabriela Firea, cea care este, din nou, candidatul PSD la funcția de primar general al Capitalei, a transmis un mesaj în care anunță ce...

Bătălia pentru Sectorul 1: imperativa coaliție anti-Clotilde

Se ascute lupta, odată cu nominalizarea lui Sebastian Burduja și a Gabrielei Firea, candidați separați ai coaliției PSD-PNL, pentru funcția de primar general al...
Ultima oră
Pe aceeași temă