23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSportPonta: Înainte de a vorbi despre intervenție militară în Ucraina, trebuie să...

Ponta: Înainte de a vorbi despre intervenție militară în Ucraina, trebuie să ne gândim de 10 ori

Premierul Ponta a spus că trebuie gândit "de zece ori înainte să vorbim" de o intervenţie militară în Ucraina şi a arătat că le-a spus partenerilor săi din UE că orice fel de declaraţii la Bucureşti în acest sens sunt "strict politice", în Parlament sau CSAT nediscutându-se o asemenea eventualitate.

Victor Ponta a prezentat, sâmbătă, în declaraţii de presă susţinute la Palatul Victoria, discuţiile care au avut loc în cursul dimineţii, la Paris, la reuniunea liderilor social-democraţi din statele europene, la care a luat parte.

"S-a discutat despre situaţia din Ucraina, am reiterat faptul că Guvernul României condamnă implicarea evidentă a Federaţiei Ruse, că sprijinul pe care Federaţia Rusă îl acordă separatişilor în estul Ucrainei este evident şi că România, alături de întreaga comunitate internaţională, condamnă această intervenţie, că sprijină în totalitate integritatea teritorială şi suveranitatea Ucrainei şi că sprijinim toate tipurile de sancţiuni care se decid la nivel european şi la nivel internaţional", a spus Ponta.

"În egală măsură, însă, am precizat şi într-un fel am şi răspuns la anumite îngrijorări ridicate de partenerii noştri europeni, am spus foarte clar că în acest moment ideea unei intervenţii militare din partea României, din partea Europei, a NATO, este o chestiune care trebuie tratată cu foarte multă precauţie, în limbaj diplomatic, adică trebuie să ne gândim de zece ori înainte să vorbim, că interesul Europei şi al României este acela de a sprijini Ucraina, însă, în acelaşi timp, de a nu escalada conflictul şi că orice fel de declaraţie – am fost întrebat şi am precizat acest lucru – orice fel de declaraţii făcute la Bucureşti despre sprijin şi intervenţii militare sunt declaraţii strict politice atâta timp cât nu au fost discutate niciodată, nici în Parlamentul României, nici în CSAT, nici într-o altă instituţie", a spus Ponta.

El a reiterat faptul că Ucraina trebuie sprijinită printr-o singură voce la nivel european.

"Am simţit nevoia să prezint foarte clar această poziţie a României şi din punctul acesta de vedere există, repet, la nivelul şefilor de guvern şi de stat cu care am discutat, există o poziţie unitară de sprijin pentru Ucraina, de condamnare a Federaţiei Ruse, dar, dar, de foarte mare precauţie atunci când vine vorba de sprijin militar", a precizat premierul.

Cele mai citite

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou, eliberat de...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

1 din 2 elevi, victimă a bullyingului

Un procent covârșitor de elevi - 81% - afirmă că au fost martori ai situațiilor de bullying în școala unde învață, în vreme ce...
Ultima oră
Pe aceeași temă