21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSportPoliticienilor nu le place sa fie criticati

Politicienilor nu le place sa fie criticati

Crin Antonescu, liderul grupului PNL al deputatilor: “Eu nu as citi intr-o cheie partizana, pentru ca anumite ministere sunt ale liberalilor, altele nu. Era normal, in fapt, ca presedintele sa vorbeasca de domenii in care lucrurile nu merg bine si e clar ca in fata momentului de intrare in UE sau de o eventuala intrare in UE nu se poate evita o discutie despre starea critica, in general, nu neaparat sub aceasta administratie, a agriculturii, a educatiei, a sanatatii”.
Cristian Radulescu, liderul grupului PD al deputatilor: “Ceea ce a declarat presedintele este o radiografie obiectiva, de pe pozitia cetateanului, de pe pozitia interesului public, referitoare la principalele subiecte pe care de acum toti le stim ca sunt pe agenda cetateanului si, in principal, sanatatea, lupta impotriva coruptiei, nivelul de trai si educatia. In principal, in acest moment, criza din sanatate este principala preocupare a cetateanului”.
Mircea Geoana, presedinte al PSD: “Noi am avut senzatia ca presedintele Traian Basescu a preluat textul din motiunile PSD. Ceea ce vreau sa subliniez este ca in tot discursul presedintelui nu a aparut in nici un loc si o doza de autocritica, minimala, pentru ca, pana la urma, presedintele Traian Basescu este fondatorul Aliantei”.
Lucian Bolcas, vicepresedinte PRM: “Daca domnul presedinte fixeaza Romania in zona mediocritatii, dati-mi voie sa plasez discursul domniei sale in aceeasi zona. Dupa o serie intreaga de platitudini despre integrarea europeana, s-a ajuns la adevaratul miez al acestui discurs. Critica dura la adresa sanatatii, critica mai buna decat motiunea introdusa de PSD pe aceasta tema”.
Petru Calian, deputat PC: “A fost un discurs destul de critic. La un moment dat chiar nu am inteles pe cine sprijina, este la putere sau este in opozitie, insa la obiect si realist. E dreptul sau sa critice, insa sper ca cei abilitati sa tina cont de ceea ce domnia sa a specificat. A atacat patru capitole mari si cred eu ca a menajat un pic mai mult ministrii PD”.
Theodor Melescanu, vicepresedinte PNL: “E o parte pozitiva ca la 18 luni de la instalarea Guvernului a descoperit si presedintele ca integrarea europeana este un obiectiv prioritar al Romaniei. In rest, este un discurs care nu se bazeaza pe solidaritatea Executivului. In sistemul din Romania, presedintele nu este in afara Executivului, ci unul dintre pilonii acestuia, implicat in tot ceea ce inseamna politica de administrare a tarii. Restructurarea este o operatiune serioasa, care trebuie sa se bazeze pe analiza si pe stabilirea unor obiective. Daca schimbi un viceprim-ministru nu inseamna ca ai facut restructurare”.
Mihail Hardau, ministrul Invatamantului: “Tot ce a spus domnul presedinte este real si este rezultatul unor discutii pe care le-am avut cu dumnealui inainte. Tot ce a spus domnul presedinte a fost analizat la o anumita etapa impreuna cu noi”.
Puiu Hasotti, vicepresedinte PNL: "Ca liberal, resping ideea ca, intr-o tara, un om, fie el si presedinte, se pricepe si da indicatii in toate domeniile si vegheaza pe oricine ii vine la indemana. Altfel, foarte multe abordari referitoare la integrarea in UE sunt la indemana unui student la Facultatea de Stiinte Politice”.
Iulian Galca, presedintele CSM: "S-au stabilit norme pentru standarde de conduita ale magistratilor, ele aflandu-se in curs de implementare. Activitatea releva o perspectiva buna pentru combaterea coruptiei si crimei organizate la nivelul societatii si in ceea ce priveste sistemul judiciar”.

Cele mai citite

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Duel între Danielle Collins şi Elena Rîbakina în finala turneului WTA de la Miami

Finala WTA 1.000 de la Miami le va pune față în față pe americanca Danielle Collins şi kazaha Elena Rîbakina, ambele jucătoare câștigându-și semifinalele...

Nicolae Ciucă, la 20 de ani de la aderarea României la NATO: „Aceste două decenii au reprezentat cea mai bună perioadă din istoria noastră”

Preşedintele Senatului, liderul PNL Nicolae Ciucă, a evidenţiat, vineri, într-un mesaj transmis cu prilejul împlinirii a 20 de ani de la admiterea României în...
Ultima oră
Pe aceeași temă