23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSportPNL il someaza pe Basescu sa-l puna pe Atanasiu la loc

PNL il someaza pe Basescu sa-l puna pe Atanasiu la loc

Teodor Atanasiu jubileaza in fata NUP-ului pe care l-a primit de la procurorul Dan Voinea si spune ca nu mai vrea sa astepte inca 20 de zile pana sa fie repus in functie, astfel incat procedurile juridice sa fie epuizate. Totusi, bucuria ministrului este exagerata, avand in vedere ca, in ciuda bunavointei procurorilor si in ciuda faptului ca el si-a sustinut nevinovatia, raman declaratiile publice pe care le-a facut intr-o emisiune televizata si intr-un interviu de presa, declaratii pe baza carora s-au intocmit plangerile impotriva sa. Atanasiu a sustinut ca nu exista faptele pentru care este incriminat, insa faptele respective sunt constituite chiar de declaratiile pe care le-a facut, spunand ca a primit de la serviciul secret al MApN informatii despre modul in care consilierul prezidential Adriana Saftoiu relationeaza cu ziaristii. Daca procurorii l-au iertat pe Atanasiu, atunci cum plateste oare un ministru cand face o greseala?
Presedintele PNL Calin Popescu Tariceanu considera ca in prezent sunt intrunite conditiile ca presedintele Traian Basescu sa decida anularea decretului de suspendare din functie a ministrului Apararii, Teodor Atanasiu. “Cred ca in acest moment sunt intrunite conditiile ca presedintele sa ia decizia anularii decretului de suspendare a ministrului Atanasiu”, a spus presedintele PNL, la finalul sedintei Comitetului Executiv al partidului. Seful Guvernului a amintit, ieri, ca procurorii Sectiei Parchetelor Militare au dispus neinceperea urmaririi penale fata de ministrul Teodor Atanasiu in cauza constituita ca urmare a plangerilor formulate de catre consilierul prezidential Adriana Saftoiu si de deputatul PSD Eugen Bejinariu. Tariceanu sustine ca este nevoie de repunerea in functie a lui Teodor Atanasiu, deoarece activitatea Guvernului are de suferit de pe urma suspendarii ministrului Apararii. Premierul Tariceanu a sustinut totodata ca plangerea penala inaintata de fostul sef al Statului Major General Eugen Badalan impotriva lui Teodor Atanasiu nu poate afecta in vreun fel decizia presedintelui de a anula decretul de suspendare a ministrului Apararii.
Teodor Atanasiu a sustinut, la randul sau, ca, de vreme ce procurorii s-au pronuntat din punct de vedere legal, presedintele ar trebui sa ia masura anularii decretului, astfel incat sa-si poata relua activitatea.
Atanasiu a declarat ca nu exista nici un motiv sa se astepte pentru anularea decretului inca 20 de zile, pana la implinirea celor 45 de zile de la suspendarea sa din functie. “Daca se face recurs, se face impotriva procurorilor, nu impotriva mea”, a comentat el. Potrivit Codului de procedura penala insa, cei care au formulat plangerea impotriva lui Atanasiu – Adriana Saftoiu si Eugen Bejunariu – pot formula in termen de 20 de zile contestatie la solutia Parchetului. Atat Saftoiu, cat si Bejinariu au declarat, la finele saptamanii, ca numai dupa ce vor fi primit in scris motivatia Parchetului la decizia de neincepere a urmaririi penale se vor decide daca vor contesta sau nu solutia Parchetului. Teodor Atanasiu a afirmat ca nu il mira plangerea inaintata de Eugen Badalan intrucat “in Romania orice este posibil”.
Pe toata perioada conflictului legat de suspendarea lui Atanasiu, premierul Tariceanu nu a nominalizat un membru al Guvernului pentru a asigura interimatul in fruntea Ministerului Apararii.

Atanasiu, chemat la Parchet pentru explicatii in dosarul lui Badalan

Ministrul suspendat al Apararii, Teodor Atanasiu, va fi convocat in aceasta saptamana la Parchetul instantei supreme, pentru a da explicatii in legatura cu acuzatiile pe care i le aduce fostul sef al Statului-Major General, Eugen Badalan, informeaza surse judiciare. Dupa audiere, Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie va decide daca va transmite dosarul Comisiei speciale de la Palatul Cotroceni, pentru a da avizul de urmarire penala in cazul Teodor Atanasiu, au precizat sursele citate. Ministrul Atanasiu este acuzat de generalul Eugen Badalan de abuz in serviciu, in legatura cu activitatea la Ministerul Apararii Nationale (MApN). Luni, Eugen Badalan, care nu a fost insotit de avocat, a inaintat procurorilor mai multe documente care sa demonstreze ca Atanasiu ar fi comis mai multe abuzuri in perioada cat a stat la conducerea Ministerului Apararii. Fostul sef al SMG a declarat jurnalistilor ca documentele depuse de el se refera la negocierea pretului in cazul unor contracte initiate de MApN cu alte ministere. Atanasiu ar fi dispus ca negocierea pretului sa fie facuta de Badalan, ceea ce ar fi fost ilegal.

Romulus Georgescu
Romulus Georgescuhttp://romulus-georgescu
Romulus Georgescu, sef departament Economie
Cele mai citite

1 din 2 elevi, victimă a bullyingului

Un procent covârșitor de elevi - 81% - afirmă că au fost martori ai situațiilor de bullying în școala unde învață, în vreme ce...

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou, eliberat de...

Nicolae Ciucă, la 20 de ani de la aderarea României la NATO: „Aceste două decenii au reprezentat cea mai bună perioadă din istoria noastră”

Preşedintele Senatului, liderul PNL Nicolae Ciucă, a evidenţiat, vineri, într-un mesaj transmis cu prilejul împlinirii a 20 de ani de la admiterea României în...
Ultima oră
Pe aceeași temă