15 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSportPNL a obtinut un vicepremier si inca un ministru

PNL a obtinut un vicepremier si inca un ministru

Varujan Vosganian si Dan Motreanu au fost nominalizati de PNL pentru posturile de vicepremier si pentru Ministerul Agriculturii. Mircea Toader a fost nominalizat de democrati la Ministerul Economiei si Comertului. Daca nominalizarea lui Vosganian nu a ridicat probleme, el neavand contracandidat, pentru functia de ministru au fost doi candidati: Dan Motreanu si Ludovic Orban. Disputa de ieri si victoria lui Motreanu, un apropiat al lui Tariceanu, au adancit disputa dintre gruparea premierului si gruparea Orban-Antonescu.
Liderii PNL, PD si UDMR au convenit luni seara asupra impartirii posturilor dupa plecarea reprezentantilor PC din Executiv. Astfel, liberalii au obtinut postul de vicepremier, iar postul de ministru al Economiei a revenit democratilor. De asemenea, posturile de secretar de stat si de directori de agentii vor fi impartite intre PNL – 80-90% si UDMR – 10-20%.
Imediat dupa intalnirea cu cea a mai ramas din Coalitie, premierul Tariceanu s-a deplasat la Cotroceni pentru o discutie cu presedintele Traian Basescu. In cadrul acestei discutii, seful statului si-a afirmat sprijinul pentru Guvern si a promis ca nici PD, nici platformistii nu vor vota impotriva Executivului. In schimb, lui Tariceanu i s-a cerut sa se detaseze de radicalii din partid. Ulterior, Tariceanu s-a intalnit cu Dan Motreanu pentru discutia finala si cei doi au convenit in privinta candidaturii acestuia. Varianta Motreanu a fost preferata pentru ca presedintele Traian Basescu ar fi dat semnale clare ca nu ii agreeaza pentru acest post nici pe Decebal Traian Remes, nici pe Dan Motreanu. In ceea ce priveste postul de vicepremier, lucrurile au fost simple pentru Tariceanu, el propunandu-l pentru aceasta functie pe Varujan Vosganian.
Discutia dintre Tariceanu si Motreanu a fost tinuta secreta. Mai mult chiar, Motreanu i-ar fi dat asigurari lui Orban ca nu va candida.
Ieri dimineata s-a intrunit Comitetul Executiv al PNL. Nominalizarea lui Vosganian a trecut lejer cu 14 voturi pentru si doua impotriva. In schimb, la Agricultura Orban a fost primul care si-a prezentat candidatura. Ulterior, surpriza (pentru neinitiati): Dan Motreanu si-a anuntat candidatura. Cum el era favoritul lui Tariceanu, a castigat lejer cu 12 la patru.

Cele mai citite

Gafa lui Târnovanu amână fiesta FCSB-ului! Meciul cu Farul se joacă cu titlul pe masă

FCSB a remizat în deplasare cu Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, scor 2-2, în etapa a șasea din play-off, și trebuie să mai aștepte pentru...

Gigantul german BASF are un nou CEO

Markus Kamieth a fost numit preşedinte al Consiliului de Administraţie al conglomeratului german BASF SE, a informat compania prin intermediul unui comunicat transmis către...

Nicuşor Dan şi Dreapta Unită au depus candidaturile la Bucureşti

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, şi-a depus joi candidatura pentru un nou mandat, iar alături de el s-au aflat liderii Alianţei Dreapta Unită, care au...
Ultima oră
Pe aceeași temă