6.7 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSportPLD cere modificarea Constitutiei pentru Noua Republica

PLD cere modificarea Constitutiei pentru Noua Republica

Delegatia Permanenta a PLD a adotat, astazi, o rezolutie in opt puncte, document prezentat de presedintele partidului, Theodor Stolojan, care, printre altele, acuza Guvernul Tariceanu 2 de incompetenta in gestionarea integrarii europene a tarii, informeaza Rompres. Rezolutia face apel la partide si la societatea civila sa initieze o dezbatere pentru reconstructia institutionala a Romaniei, prin modificarea Constitutiei, cu obiectivul final al fondarii unei "Noi Republici".

 

Presedintele PLD Theodor Stolojan a declarat, la finalul Delegatiei Permanente, ca rezolutia liberal-democrata vine ca un raspuns la falimentul arhitecturii institutionale a Romaniei si la lipsa de interes manifestata de Guvern privind organizarea de dezbateri pe problemele de actualitate ale UE.

 

Presedintele PLD, Theodor Stolojan, a fundamentat adoptarea rezolutiei, printre altele, prin faptul ca Executivul condus de premierul Tariceanu a manifestat "lipsa de interes" pentru impulsionarea participarii Romaniei la dezbaterile de actualitate ale Uniunii Europene, desi tara noastra este de sase luni membru al UE. Stolojan a sustinut, de asemenea, ca Executivul nu a facut nici o campanie de informare privind fondurile alocate de UE.

 

Presedintele Consiliului Reprezentantilor Nationali al PLD, Valeriu Stoica, a explicat ca rezolutia sustine formarea Uniunii pentru o Noua Republica, ceea ce ar echivala cu un nou regim politic asupra caruia trebuie sa se pronunte cetatenii.

"Actuala organizare institutionala nu sustine interesele cetatenilor. Este nevoie de o noua Constitutie care sa clarifice daca optam pentru o republica parlamentara, prezidentiala sau prezidentiala consolidata", a afirmat Valeriu Stoica.

"Uniunea pentru o Noua Republica este o alianta a cetatenilor Romaniei si a fortelor politice pentru o miscare menita sa duca la un nou contract social", a spus Valeriu Stoica.

Liberal-democratii cer Guvernului sa puna in dezbatere publica temele de interes european, astfel incat Romania sa participe la proiectul european cu propria viziune, in functie de propriile interese, pe baza unei largi consultari a cetatenilor.

In rezolutia adoptata de PLD, formatiunea condamna partidele din "coalitia suspendarii presedintelui" pentru ignorarea votului de la referendum si cere PSD sa isi asume public guvernarea, acuzand majoritatea parlamentara de dezinteres si incompetenta in conducerea tarii.

PLD reafirma decizia de consolidare a liberalismului de dreapta din Romania, prin intarirea propriilor structuri teritoriale si atragerea in partid a reprezentantilor de varf ai noii generatii.

In plus, formatiunea a anuntat ca demareaza o campanie de informare cu privire la absorbtia fondurilor europene de catre comunitatile locale.

 

Delegatia Permanenta a imputernicit Biroul Executiv National, in vederea negocierii unui protocol cu PD, ca parte a efortului privind unificarea formatiunilor de centru dreapta.

Cristina Darmina Iamandi
Cristina Darmina Iamandihttp://cristina-darmina-iamandi
Cristina Darmina Iamandi, redactor Rl online
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă