16.8 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSportPlatforma lui Stolojan imparte apele in Alianta

Platforma lui Stolojan imparte apele in Alianta

Liberalii au propus democratilor sa se delimiteze, impreuna, de platforma lansata de Theodor Stolojan. In fata refuzului PD, liberalii au ajuns la concluzia ca democratii sigur s-ar afla in spatele platformei Stolojan.
La finalul sedintei de luni seara a Aliantei, secretarul general al liberalilor, Dan Motreanu, a declarat ca refuzul democratilor de a da curs solicitarii PNL de a se delimita public de actiunea gruparii Stolojan-Stoica dovedeste ca PD se afla in spatele acesteia, iar faptul impune reanalizarea relatiilor din Alianta.
Conform lui Motreanu, liberalii au propus democratilor sa se delimiteze de actiunea de la Pitesti si sa declare public ca federatia fortelor de centru-dreapta propusa de Valeriu Stoica si de Theodor Stolojan nu este “viabila”. De asemenea, democratilor li s-a cerut “sa iasa public” cu o declaratie politica de sustinere a Aliantei D.A. si de continuare a protocolului pana in 2008.
“Sunt surprins de raspunsul PD la propunerea noastra si va trebui sa reanalizam acest lucru. Ar fi trebuit sa afirme public ca Alianta D.A. nu este interesata de federatia propusa de Valeriu Stoica”, a declarat Motreanu. In opinia sa, acum este “evident” ca PD se afla “in spatele” lansarii platformei de la Pitesti, “iar lucrurile incep sa se lege cu propunerea de fuziune primita de PNL saptamana trecuta”. “Va trebui sa reanalizam raporturile noastre cu PD” – este concluzia liberalilor.
In schimb, liderul grupului PD din Camera Deputatilor, Cristian Radulescu, a insistat pe pozitia adoptata de liderul PD, Emil Boc, duminica dupa lansarea platformei. Radulescu a lasat sa se inteleaga ca democratii nu vor face mai mult.
In aceste conditii, subiectul fuziunii a fost greu de abordat. Liderul deputatilor PD, Cristian Radulescu, a sustinut ca liberalii nu au raspuns propunerii adresate saptamana trecuta de liderul PD, Emil Boc, privind reluarea dezbaterilor in ceea ce priveste fuziunea celor doua partide. Cum liberalii nu au raspuns nimic, a aratat Radulescu, democratii au inteles ca “fuziunea nu mai este un subiect de actualitate” in cadrul Aliantei.
Exista si alte motive pentru care subiectul fuziunii a fost evitat. Saptamana trecuta, liberalii solicitasera PD ca, inaintea oricarei discutii despre fuziune, sa dea “un semn de buna-credinta”. PNL a cerut PD sa fie de acord cu liste comune la alegerile pentru Parlamentul European. Varianta nu prea este agreata de democrati si acestia nu au dat un raspuns clar luni seara.
Singurul lucru asupra caruia PNL si PD au fost de acord a fost continuarea colaborarii in Alianta. Cu toate ca liberalii nu ar fi de acord cu propunerea de fuziune, ei le vor propune democratilor o discutie pe tema viitorului actualei formule de alianta intre PNL si PD.

Romulus Georgescu
Romulus Georgescuhttp://romulus-georgescu
Romulus Georgescu, sef departament Economie
Cele mai citite

Petre Roman, la Parchetul General, în Dosarul Mineriada. FOTO

Fostul premier Petre Roman, s-a prezentat, astăzi, la sediul Parchetului General, pentru a lua la cunoştinţă că a fost pus din nou sub acuzare...

Un film românesc și unul România – Republica Moldova participă la festivalul de film de la Moscova, în ciuda sancțiunilor asupra Rusiei. Regizorul român...

Un film realizat în România, intitulat "21 de rubini", a fost prezentat în cadrul festivalului de film de la Moscova (19 - 26 aprilie...

Pensionarii primesc cadou de Paști de la Guvern. Vor primi banii în avans

Guvernul a adoptat în şedinţa de joi hotărârea care permite plata pensiilor înaintea sărbătorilor de Paşti, a declarat prim-ministrul Marcel Ciolacu, subliniind că demersul...
Ultima oră
Pe aceeași temă