6.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSportPetropenelisti contra platformisti

Petropenelisti contra platformisti

Lupta pentru PNL a intrat in linie dreapta. Premierul Calin Popescu Tariceanu se va intalni astazi cu liderii din Transilvania, fiind pregatit cu un set de promisiuni. De cealalta parte, sustinatorii lui Stolojan par convinsi ca dialogul este imposibil si vor grabi transformarea in partid. Ei vor fixa un termen de raspuns. Primul pas spre ruptura ar putea sa fie o iesire publica a vicepresedintelui Gheorghe Flutur.

Calin Popescu Tariceanu a pregatit un set consistent de promisiuni pentru parlamentarii si presedintii de organizatii din Transilvania. Este vorba despre proiecte de investitii, despre promisiuni de acces la fonduri europene. Va fi a treia reuniune regionala dupa cele cu liderii din Moldova si Muntenia. Dupa aceste intalniri, Biroul Permanent Central va stabili saptamana viitoare strategia legata de problema Stolojan, dar nu se asteapta mari surprize. Cel mai probabil, Tariceanu va insista pe faptul ca Stolojan poate sa revina fara sa puna conditii.
Intre timp, sustinatorii lui Stolojan pregatesc propria strategie. Au circulat informatii neoficiale potrivit carora vicepresedintele PNL, Gheorghe Flutur, ar urma sa iasa in public, in acest weekend, si sa-si manifeste dezamagirea fata de faptul ca Tariceanu si oamenii sai refuza dialogul cu Stolojan.
De asemenea, au circulat informatii neoficiale potrivit carora refuzul dialogului ii va determina pe platformisti sa urgenteze formarea Partidului Liberal Democrat. Au existat informatii neoficiale referitoare chiar la un anunt oficial saptamana viitoare. La nivel oficial, platformistii s-au aratat zgarciti in declaratii. Valeriu Stoica ne-a explicat, ieri, ca, “in orice caz, nu poate fi vorba de lansarea partidului saptamana viitoare. Pot doar sa va spun ca noi vom continua sa atragem baza partidului, nu ne intereseaza conducerea actuala, formata din petroliberali. Nu am crezut niciun moment in faptul ca Tariceanu vrea dialog. Daca vroiau dialog cu noi, ar fi dialogat inainte sa ne dea afara”.
Astazi, in paralel cu sedinta filialelor din Transilvania, cei 30 de parlamentari care sustin revenirea lui Stolojan pregatesc un nou apel catre Tariceanu. Gabriel Sandu, viceliderul grupului din Camera, ne-a explicat: “Am vazut ca Tariceanu i-a pus pe seniori sa-i scrie lui Stolojan. Noi o sa-i scriem o scrisoare lui Tariceanu, sa lase deoparte sustinerea partidului pentru ca nu asta e problema. Problema este ca Tariceanu sa-i dea un telefon lui Stolojan, sa aiba o discutie, ca doar Stolojan l-a scos din joben si l-a pus presedinte al partidului”. Potrivit lui Sandu, parlamentarii pro-Stolojan vor anunta astazi si termenul pana la care asteapta raspunsul lui Tariceanu. Deocamdata, platformistii continua formarea de structuri teritoriale. Senatorul liberal Mircea Cinteza si alti 40 de liberali bucuresteni au format, ieri, grupul de initiativa pentru sustinerea platformei Stolojan-Stoica la nivelul Capitalei. Semnatarii sunt inca membri ai partidului, ceea ce ridica probleme, avand in vedere decizia de luni a Comitetului Executiv al PNL, care precizeaza ca sunt incompatibile calitatea de membru al partidului si cea de sustinator al platformei Stolojan.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă