18.7 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSportPerle de la tribuna Parlamentului

Perle de la tribuna Parlamentului

– Mircea Geoana, presedintele PSD: “Vom avea, in perioada urmatoare, nevoie de un Parlament care sa fie mai puternic si de mecanisme constitutionale care sa permita democratiei romanesti, indiferent cine este la Cotroceni, sau la Palatul Victoria, sau in opozitie, sau la putere, sa protejam acest bun gingas si inca fragil care este democratia romaneasca”.
– Adrian Paunescu, senator PSD: “O dotare cu oglinzi si cu oglinzi retrovizoare ar mai scuti din timpul colegilor nostri dedicat noua si ar putea sa ne vorbeasca deschis si raspicat despre propriile nevoi. Pentru ca nu exista partid care sa nu aiba nevoie de reforma, in afara de partidele moarte. Acolo interventia chirurgului si interventia macelarului sunt la fel de inoperante. (…) Dl presedinte, ascult ce-mi spuneti, dar aud o voce de femeie, care imi spune altceva (…) Da, dvs. cronometrati, dar ceasul dvs. este in urma cu o jumatate de veac”.
– Marius Marinescu, senator PD: “Ce ne surprinde este miscarea haotica a celor doua tabere desprinse din monoblocul PSD, intre polul de stanga cu iz fesenist imbatranit si apucaturile de gherila cubaneza ale junelui Victor Ponta. Romanul ramane cu gura cascata. Intre melancolia comunist-stalinista si mitralierele lui Che Guevara, mai cuminte ar fi o pauza de meditatie in bancile opozitiei. Ramane sa vedem conducerea PSD in tricouri cu Stalin pe piept si Fidel Castro pe spate. (…) Privind cu incredere spre 1 ianuarie 2007, trag totusi un "salam"… un semnal de alarma foarte serios”.
– Mihail Lupoi, senator Alianta PNL-PD: “Daca inteleg… sa spun asa, nu in sens peiorativ, infantilismul senatorial al domnului Funar, care e la primul mandat, ma mira ceea ce spune domnul senator Solcanu…”
– Serban Nicolae, senator PSD: “Si eu sunt senator la primul mandat, dar asta nu inseamna ca e vina mea ca inteleg prevederile Regulamentului mai repede decat altii care au avut 3-4 mandate”.
– Adrian Paunescu, senator PSD: “Pana la urma, noi am supus la vot formula apei, H2O, si unii dintre noi au respins-o”.
– Antonie Iorgovan, senator PSD: “Aceasta formula Berceanu Ð ca asa va ramane in istorie Ð este o formula care tine de o viziune Ð stiu eu Ð de aeronave, de aerospatiale”.
– Nicolae Vacaroiu, presedintele Senatului: “Va rog eu sa nu mai fiti politicos. (…) Chiar va rog, insist sa nu mai fiti politicos”.
– Ion Solcanu, senator PSD: “Sunt convins ca pe dvs., doamna senator Maria Petre, nu va mai mira nimic, la intelepciunea la care ati ajuns”.
– Puiu Hasotti, liderul grupului Alianta PNL-PD: “Eu spun, la microfonul Parlamentului Romaniei, ceea ce cred de cuviinta, da? Si, inca o data spun, PSD-ul este Big Brother-ul Partidului Romania Mare, ca sa fie foarte clar”.
– Gheorghe Funar, liderul grupului PRM: “PNL este privilegiat, are doi stapani: unul aflat la Palatul Cotroceni, si al doilea, UDMR-ul, care obliga PNL sa joace ceardas”.
– Nicolae Serban, senator PSD: “Vreau sa-i spun colegului nostru ca, dincolo de etichete, cei sapte ani de-acasa in cazul domniei sale sunt irecuperabili”.
– Gheorghe Funar, senator PRM: “Mi-a pronuntat numele neprietenul meu, domnul senator Frunda Gyorgy. Protestez impotriva tendintei de maghiarizare a prenumelui meu. (…) Nu suntem intr-un sexy club aici ca sa primim raspunsuri orale”.
– Liviu-Doru Bindea, senator PRM: “Eu pe domnul Hasotti nu l-am intrerupt si nu l-am sfidat nici cand a vorbit chestiuni care nu-l interesau nici pe dumnealui, darmite pe altii. (…) Daca o sa consider ca o parte dintre dvs. nu ati inteles exact ce am vrut sa spun, ca nu aveti suficienta capacitate de a absorbi informatia pe care o dau la prima rostire, o sa revin si o sa repet”.
– Antonie Iorgovan, senator PSD: “Daca nu se stie, atunci trebuie sa aflam ca toti suntem trecatori prin aceasta lume si, in orice caz, prin Senatul Romaniei. Venim, la un moment dat, in Senat si plecam, la un moment dat, din Senat. (…) Am auzit presedintele actual al partidului ca noi, partidul, lansam o teza a reformei politice care, intre altele, cuprinde si ideea Parlamentului unicameral. "Profunda" gandire, n-am intalnit o imbecilitate mai mare decat asta”.
– Nicolae Serban, senator PSD: “Eu respect dreptul ca doamna senator Paula Maria Ivanescu sa vorbeasca macar o data in viata la microfonul Senatului, afara de situatia cand depune juramantul. (…) Nu am facut nici un fel de declaratie sau observatie sexista la adresa nici unui coleg si cu atat mai putin a doamnei Ivanescu, pe care o consider un barbat adevarat”.

Cele mai citite

Bătălia pentru Sectorul 1: imperativa coaliție anti-Clotilde

Se ascute lupta, odată cu nominalizarea lui Sebastian Burduja și a Gabrielei Firea, candidați separați ai coaliției PSD-PNL, pentru funcția de primar general al...

Coreea de Nord a trimis o delegație în Iran, pentru discuții economice și militare. Ambele țări avansează în domeniul nuclear

O delegație din Coreea de Nord a plecat de la Phenian spre Iran, unde urmează a fi primită de oficiali de la Teheran. Delegația nord-coreeană...

Rusia – Ucraina, ziua 770: Biden vrea să trimită arme Kievului chiar de săptămâna această

Preşedintele american, Joe Biden, a afirmat că Statele Unite vor "începe să trimită arme şi echipamente în Ucraina chiar din această săptămână", după ce...
Ultima oră
Pe aceeași temă