Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Perchezitie prin Biroul Permanent?!

In plin scandal iscat de respingerea de catre Biroul Permanent (BP) al Camerei Deputatilor a cererii ministrului Justitiei referitoare la efectuarea de perchezitii la doua dintre casele lui Adrian Nastase, senatorii si deputatii au avut grija sa ...

Share

Andreea Nicolae 0 comentarii

17.02.2006 - 00:00
In plin scandal iscat de respingerea de catre Biroul Permanent (BP) al Camerei Deputatilor a cererii ministrului Justitiei referitoare la efectuarea de perchezitii la doua dintre casele lui Adrian Nastase, senatorii si deputatii au avut grija sa legifereze ieri precedentul! Ei au introdus subtil in forma reexaminata a Statutului parlamentarului obligativitatea ca astfel de solicitari sa treaca prin BP al Camerei sau Senatului. Puterea a votat cot la cot cu opozitia. Ulterior, reprezentantii coalitiei s-au declarat surprinsi de respectiva prevedere, desi detineau majoritatea in comisia care a redactat statutul.
In forma initiala a statutului se preciza ca, in cazul unor cereri de retinere, arestare sau perchezitie adresate de ministrul Justitiei, acestea se aduc la cunostinta alesilor, in plen, de catre presedintele respectivei Camere, urmand a fi trimise Comisiei juridice. Potrivit noii forme a legii, votate la unison ieri, cererea trebuie adusa la cunostinta de presedintele Camerei... Biroului Permanent. Acestei structuri ii revine, ulterior, misiunea de a o trimite Comisiei juridice. Intrebat de jurnalisti de oportunitatea acceptarii unei asemenea modificari, Cristian Radulescu, liderul grupului PD din Camera Deputatilor, a fost vizibil consternat. A privit indelung textul legii, ca si cum l-ar fi vazut prima oara, dupa care a incercat sa injghebeze o explicatie, cum ca Biroul Permanent nu ar avea atributii de respingere a unor cereri venite de la ministrul Justitiei. Ca si cum nu s-ar fi intamplat acest lucru cu doar cateva zile in urma. "In genere, este obligatoriu sa fie prezentata (cererea - n.r.) plenului, deci ea nu trebuie sa treaca prin BP. Nicaieri in Constitutie sau in regulament nu este prevazut asa ceva", s-a grabit sa spuna deputatul, dupa care a mai privit o data textul.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...