8.9 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSportPDL o susţine pe Roberta Anastase

PDL o susţine pe Roberta Anastase

Partidul Democrat Liberal o susţine pe Roberta Anastase în funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor, informează NewsIn.

“Pentru a elimina orice speculaţie răuvoitoare a PSD şi PNL, şi totodată pentru o corectă informare a opiniei publice, Partidul Democrat Liberal precizează că o susţine pe Roberta Anastase în funcţia de preşedinte al Camerei Deputatilor”, se menţionează într-un comunicat de presă transmis de PDL.

Prim-vicepreşedintele PDL Adriean Videanu a declarat marţi seară, comentând zvonurile apărute în presă privind înlocuirea preşedintei Camerei, că mass-media a căzut “în plasa opoziţiei” şi că “nu Roberta Anastase este prioritatea României”.

“Din păcate constatăm că mass-media a căzut în plasa opoziţiei. Nu Roberta Anastase este prioritatea României”, a fost singurul comentariu al lui Videanu întrebat dacă PDL o va înlocui pe Anastase pentru ca moratoriul lui Traian Băsescu să fie acceptat de PSD şi PNL.

Protocolul dintre partidele din Camera Deputaţilor nu a fost semnat din cauza Robertei Anastase

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat marţi seară că protocolul dintre liderii de grupuri parlamentare din Camera Deputaţilor nu a fost semnat din cauza Robertei Anastase, care a insistat să figureze şi ea pe document.

Preşedintele Camerei Deputaţilor Roberta Anastase a declarat marţi, după întâlnirea Comitetului de lucru pentru modificarea Regulamentului că s-a stabilit că liderii de grup pot cere verificarea cvorumului de şedinţă dacă minimum 25% din membrii respectivului grup sunt prezenţi la plen.

În şedinţa de marţi s-a decis şi posibilitatea de a exista dezbateri cu societatea civilă în pregătirea reglementării în momentul în care, la acest nivel, există o perocupare în privinţa unui act normativ. “Fie preşedintele Camerei, un vicepreşedinte sau comisia de specialitate pot organiza dezbateri împreună cu societatea civilă pentru a putea analiza oportunitatea reglementării. Dezbateri care pot fi iniţiate şi de Cameră şi se invită societatea civilă specializată pe un anumit domeniu să discute”, a explicat ea.

Luni, Anastase a precizat că liderii de grup ai deputaţilor care susţin Coaliţia de guvernare au semnat un acord în vederea modificării Regulamentului forului, pe baza celor şase principii discutate anterior şi cu opoziţia.

Marţi insă partidele politice din opoziţie nu au fost de acord să semneze acest acord.

 

Cele mai citite

Ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, convins că România va fi vizitată de turiști qatarezi

Ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, Radu Oprea, a subliniat miercuri că este încrezător în creșterea numărului de turiști din Qatar care vizitează România, însă...

Revolut lansează, în premieră globală, în România, refinanțarea creditelor

Revolut, banca digitală cu 3,5 milioane de clienți retail în România și peste 40 de milioane de clienți la nivel global, a anunțat astăzi...

Grevă și proteste în Grecia. Navele sunt andocate și trenurile oprite

Mii de greviști, studenți și pensionari greci, au mărșăluit miercuri prin centrul Atenei pentru a protesta față de salariile care, în opinia lor, nu...
Ultima oră
Pe aceeași temă