11.7 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSportPD vrea desfiintarea Guvernului "marca PSD"

PD vrea desfiintarea Guvernului “marca PSD”

Democratii insista pe ideea restructurarii Guvernului si considera ca numarul ministrilor ar trebui redus de la 24 la 15-18. Potrivit liderului PD, Emil Boc, ar fi oportun ca premierul sa anunte in Parlament desfiintarea functiilor de ministru de stat si ministru delegat si reducerea numarului membrilor Cabinetului. “Restructurarea Guvernului trebuie facuta. Am sustinut inca din vara anului trecut: este o obligatie pe care am avut-o inca de la inceputul guvernarii si este adaugata la ea si obligatia de a corela Guvernul pe care il avem cu ceea ce exista in UE”, a declarat Boc.
Potrivit acestuia, prin renuntarea la ocuparea functiilor de vicepremier, PD a facut pana acum tot ce putea pentru a restructura Guvernul, iar acum este randul partenerilor de Alianta sa faca acelasi lucru. “Noi am facut ce tine de noi. Am renuntat la doua functii de ministri de stat. Practic, acele functii inseamna inceputul procesului de restructurare din partea PD, asteptam ca si alti colegi din coalitie sa faca acelasi lucru si premierul sa vina evident in Parlament cu o propunere de restructurare a Cabinetului”.
In opinia liderului PD, cele doua functii de minstru de stat care revin PD si care au ramas neocupate “sunt ca si desfiintate”. “Noi nu le-am ocupat. Trebuie ca primul ministru sa vina in Parlament si sa ceara radierea lor din schema guvernamentala. Asta presupune un vot de restructurare in Parlament”, a precizat Emil Boc. Acesta este de parere ca restructurarea trebuie sa vizeze reducerea numarului membrilor Cabinetului, de la 24 la 15-18, prin disparitia posturilor de ministru de stat si de ministru delegat. Totodata, restructurarea ar trebui sa vizeze si Cancelaria premierului si agentiile guvernamentale, “unde s-a inceput timid, dar nu s-a dus pana la capat”. “Nu putem sa stam cu un Guvern marca PSD din punct de vedere numeric in anul 2007 dupa modelul unui guvern PSD din 2004”, a sustinut Boc.

Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă