11.5 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSportPD va nominaliza un nou ministru la Educatie

PD va nominaliza un nou ministru la Educatie

Reprezentantii coalitiei au decis majorarea bugetului ministerului Educatiei si Cercetarii cu 1.800 miliarde lei. In aceste conditii, democratii spun ca isi vor nominaliza un nou titular la acest minister.
La finalul sedintei conducerii coalitiei de luni seara, liderul democrat Emil Boc a anuntat ca in total bugetul Educatiei va fi majorat cu 1.800 miliarde lei, urmand sa ajunga la aproape 4,5% din PIB. Intrucat s-ar fi facut “tot ceea ce este omeneste posibil”, PD va nominaliza un ministru al Educatiei saptamana viitoare. Potrivit explicatiilor oferite de liberalul Eugen Nicolaescu, 1.300 de miliarde ar urma sa fie transferate de la Serviciul Roman de Informatii, 230 de miliarde ar urma sa provina din bugetul Camerei Deputatilor, 150 de miliarde de la Ministerul Agriculturii si 120 de miliarde de la Ministerul Administratiei si Internelor. Liderul PD Emil Boc a recunoscut ca, initial, era luata in calcul varianta unui transfer din Fondul de rezerva al Guvernului, dar a adaugat ca “am decis pana la urma sa lasam acest fond pentru inundatii”.

Ce procent din PIB are Educatia?

Liderii sindicatelor din invatamant au continuat sa-si manifeste nemultumirea, afirmand ca bugetul Educatiei este undeva la nivelul a 3,8% din PIB si ca vor continua greva.
Misterul calculelor diferite intre sediul Aliantei si sindicate a fost deslusit de presedintele executiv al PD, Adriean Videanu: “Noi discutam de intreg bugetul Ministerului Educatiei si Cercetarii, nu doar de Educatie separat. Dupa calculele pe care le-am facut, bugetul Ministerului Educatiei si Cercetarii este, dupa aceasta majorare, in jurul a 4,3% din PIB”.

Deputatii se lasa greu…

Deocamdata, hotararile liderilor coalitiei par sa se transpuna cu greu in practica. Deputatii au votat, ieri, in plen un buget de 1.920 miliarde lei.
Nici vorba de scaderea de la 1.920 la 1.700 miliarde, discutata de liderii coalitiei. De altfel, parlamentarii coalitiei fie au lipsit pe capete, fie au votat pentru 1.920 miliarde.
Reprezentantii coalitiei au sustinut ca toate propunerile liderilor vor fi incluse intr-un amendament comun al parlamentarilor majoritatii, care va fi depus la Comisiile reunite de buget.
Cele doua comisii urmau sa se intruneasca ieri dupa-amiaza, iar problema reducerii bugetului Camerei urma sa fie rediscutata.

Romulus Georgescu
Romulus Georgescuhttp://romulus-georgescu
Romulus Georgescu, sef departament Economie
Cele mai citite

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou eliberat de...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă