8.9 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSportPD si PSD critica prestatia ministrului de Externe

PD si PSD critica prestatia ministrului de Externe

Deputatul PD Daniel Buda a cerut demisia ministrului de Externe, Adrian Cioroianu, "ca urmare a prestatiei mai mult decat lamentabile a acestuia la intalnirea oficiala de la Washington cu Secretarul de Stat american, Condoleezza Rice", se arata intr-un comunicat remis HotNews.

"Pe langa faptul ca nu stapaneste regulile conduitei diplomatice – nu este in stare sa poarte o discutie in limba engleza si sa foloseasca limbajul diplomatic, ministrul Cioroianu a dovedit ca nu stapaneste nici regulile bunului simt, intrerupand alocutiunea Secretarului de stat american", a declarat Daniel Buda.

 

 

Partidul Social Democrat (PSD) este ingrijorat de 'prestatia lamentabila' a ministrului Afacerilor Externe, Adrian Cioroianu, la intrevederea de la Washington cu secretarul de stat american Condoleezza Rice, informeaza Rompres.

Senatorul PSD Cristian Radu Georgescu a declarat astazi, la Targu Mures, ca Cioroianu "a dovedit o data in plus ca este omul nepotrivit la locul nepotrivit".

Parlamentarul social-democrat s-a referit si la gestul Ministerului de Externe de la Budapesta care si-a exprimat ingrijorarea fata de inceperea urmaririi penale impotriva ministrului Zsolt Nagy.

"Suntem in fata unui semn care ne arata ca slabiciunea si degringolada conducerii politice din Romania lasa loc pana si guvernelor moderate pentru a intreprinde actiuni ostile Bucurestiului", a afirmat Cristian Radu Georgescu.

Presa romana l-a criticat ieri pe ministrul de Externe, iar ulterior, un comunicat al MAE preciza ca presa a prezentat inexact si tendentios dialogul Cioroianu-Rice.

"MAE considera regretabila prezentarea de o maniera inexacta si tendentioasa a intrevederii dintre cei doi inalti oficiali, in conditiile in care reuniunea a evidentiat un dialog cald, contructiv si prietenesc".

Cristina Darmina Iamandi
Cristina Darmina Iamandihttp://cristina-darmina-iamandi
Cristina Darmina Iamandi, redactor Rl online
Cele mai citite

VIDEO. Klaus Iohannis, noi declarații despre candidatura NATO: “Discuţii se poartă, sunt foarte intense”

Președintele Klaus Iohannis a subliniat că, în ceea ce privește chestiunile legate de NATO, discuțiile și negocierile nu se desfășoară în public. Aceste remarci...

Pe timp de război, cresc acțiunile firmelor producătoare de armament

Acțiunile unor mari companii care produc echipamente militare au crescut semnificativ, în contextul războiului din Ucraina și, mai nou, al războiului din Orientul Mijlociu,...

VIDEO. Klaus Iohannis, noi declarații despre candidatura NATO: “Discuţii se poartă, sunt foarte intense”

Președintele Klaus Iohannis a subliniat că, în ceea ce privește chestiunile legate de NATO, discuțiile și negocierile nu se desfășoară în public. Aceste remarci...
Ultima oră
Pe aceeași temă