Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

PC si UDMR, macelarii Legii ANI

Ministrul Integrarii Europene, Anca Boagiu, reproseaza PC si UDMR ca nu respecta obligatiile asumate in cadrul Coalitiei privind adoptarea legii Agentiei Nationale de Integritate (ANI). Boagiu a sustinut ieri ca nu doreste sa aduca critici, insa ...

Share

Mihai Ciorcan 0 comentarii

15.09.2006 - 00:00
Ministrul Integrarii Europene, Anca Boagiu, reproseaza PC si UDMR ca nu respecta obligatiile asumate in cadrul Coalitiei privind adoptarea legii Agentiei Nationale de Integritate (ANI). Boagiu a sustinut ieri ca nu doreste sa aduca critici, insa a explicat ca PC si UDMR, "fata de care exigentele sunt mult mai mari, pentru ca inca fac parte din arcul guvernamental", ar trebui sa se manifeste corespunzator. Potrivit ministrului Integrarii, care a precizat ca legea ANI este "extrem de importanta, un angajament al nostru ce trebuie dus la indeplinire in cel mai scurt timp si in cele mai bune conditii", prin nesustinerea proiectului de lege pentru infiintarea Agentiei, PC si UDMR "au creat ambiguitate in ceea ce priveste consecventa pregatirilor pentru aderare cu declaratiile lor publice si scrise". Anca Boagiu a amintit in acest context faptul ca UDMR "si-a asumat angajamentul fata de vicepresedintele CE, Franco Frattini, sa participe la elaborarea si votarea unei legi care sa aiba ca scop verificarea averilor demnitarilor din Romania". In cazul in care in Parlament nu se va adopta legea ANI, ministrul Integrarii Europene are rezerve privind posibilitatea ca PC si UDMR sa-si asume responsabilitatea acestui esec. "Nu cred ca vreunul dintre partidele politice implicate acum in asa-zisa, o sa folosesc un termen preluat de la dumneavoastra, "macelarire a legii ANI" isi va asuma responsabilitatea politica a consecintelor pe care un astfel de gest le are", a declarat Anca Boagiu. Ministrul si-a exprimat totusi speranta ca cele doua partide vor intelege importanta adoptarii legii ANI: "Este subiectul cel mai sensibil pe care il avem de rezolvat in perioada imediat urmatoare si cred ca partidele politice din Romania, si in mod exceptional UDMR si PC, vor avea capacitatea de a duce la indeplinire acest angajament datorita rolului pe care il joaca in Parlament si numarului de amendamente pe care le-au propus", a adaugat ministrul democrat.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...