10.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSportPC propune vot uninominal si pentru alegerile europarlamentare

PC propune vot uninominal si pentru alegerile europarlamentare

Reprezentantii Partidului Conservator i-au propus, astazi, presedintelui Traian Basescu, data de 15 mai ca data limita pentru gasirea unei solutii intre toate partidele in ceea ce priveste votul uninominal.

Purtatorul de cuvant al PC, Bogdan Ciuca, a declarat, la finalul discutiilor cu seful statului, ca, de fapt, initiativa presedintelui Basescu de a consulta partidele parlamentare in privinta votului uninominal este 'o reactie intarziata' la o propunere pe care conservatorii o faceau inca de acum doi ani pentru introducerea acestui tip de vot.

PC a reiterat faptul ca referendumul pentru introducerea votului uninominal este 'inutil si costisitor', dar ca sistemul de vot uninominal este necesar pentru reabilitarea relatiei dintre alegator si cel ales.

Conservatorii i-au propus, totodata, sefului statului ca sistemul de vot uninominal sa fie introdus si la alegerile pentru Parlamentul European.

"Suntem foarte deschisi in ceea ce priveste adoptarea unui sistem de vot uninominal. Nu ne vom cantona in asumarea paternitatii propunerii de introducere a votului uninominal pentru ca acest lucru ar putea duce la blocarea problemei pe fond", a mai spus Bogdan Ciuca.

Conservatorii au solicitat, de asemenea, ca subiectul votului uninominal sa fie abordat in regim de urgenta in cadrul Comisiei de Cod Electoral si ca la dezbaterile din comisie sa fie prezenti, in mod permanent atat reprezentantii presei cat si cei ai societatii civile.

Delegatia PC i-a inmanat presedintelui Basescu si o scrisoare de la liderul formatiunii politice, Dan Voiculescu, in care erau scrise punctele de vedere ale PC si propunerile conservatorilor in privinta votului uninominal.

Cristina Darmina Iamandi
Cristina Darmina Iamandihttp://cristina-darmina-iamandi
Cristina Darmina Iamandi, redactor Rl online
Cele mai citite

Un bărbat a fost arestat după ce a amenințat că se aruncă în aer la consulatul Iranului la Paris

Poliția franceză a arestat un bărbat care a amenințat că se va arunca în aer la consulatul Iranului din Paris, dar la percheziție s-a...

Accident rutier pe DN2-E85, în județul Buzău. Două femei au ajuns la spital

Două femei în vârstă de 32 de ani şi 39 de ani au fost transportate de urgenţă la spital vineri, în urma unui accident...

Presa din Israel, despre presupusul atac asupra Iranului

Presupusul atac asupra Iranului ar trebui interpretat ca un avertisment adresat Teheranului cu privire la capacităţile ofensive ale Israelului şi ca un semn că Israelul...
Ultima oră
Pe aceeași temă