10.3 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSportPatru filiale PRM s-au dus cu Ciontu in "Partidul Popular"

Patru filiale PRM s-au dus cu Ciontu in “Partidul Popular”

Corneliu Ciontu alaturi de peremistii care l-au parasit pe Vadim Tudor au decis ca noua formatiune de orientare crestin-democrata pe care o vor infiinta in cel mult o luna sa se numeasca Partidul Popular. Intre timp, alte patru organizatii judetene s-au alaturat constructiei populare a fostului presedinte PRM.
De partea lui Ciontu a trecut, ieri, si intreaga organizatie de la Arad, impreuna cu cei doi parlamentari, senatorul Aurel Ardelean si deputatul Bogdan Cantaragiu. In acest fel, grupul parlamentar popular de la Camera Deputatilor va avea 15 membri, in timp ce peremistii au ramas cu doar 31 de deputati.
Potrivit fostului lider PRM Arad, Gheorghe Feis, din partidul lui Vadim Tudor au plecat toti cei o suta de consilieri judeteni, locali si municipali din Arad, dar si cei 11 primari si 11 viceprimari alesi in iunie 2004. Acestora li s-ar fi alaturat toti cei 9.000 de membri ai PRM din judet.
“Nu mai puteam accepta ca mesajul politic al nostru sa fie calomnia, pentru ca noi vrem integrarea in structurile europene. Vrem ca partidul nostru sa ajunga o alternativa reala pentru romani si ne-am saturat sa fim izolati”, a explicat Feis demersul organizatiei sale.
Organizatia PRM Olt se pregateste si ea sa-i spuna “adio” lui C.V. Tudor, mai ales ca deputatul din judet Alexandru Ciocalteu si-a dat demisia inca de vineri. “Daca partidul a ajuns pe mana Buruienilor, a lui Mitzura si a altor cucoane (actul decizional), inseamna ca este grav”, a comentat Jenel Copilau, liderul organizatiei judetene Olt. La fel si organizatia din Botosani, condusa de Dorin Ciustea.
Si la Iasi, in urma demisiilor de la sfarsitul saptamanii PRM a ramas fara nici un reprezentant la nivelul administratiei locale. Fostul vicepresedinte al organizatiei municipale Iasi, Constantin Neculau, a fost urmat – potrivit propriilor declaratii – de “cei doi consilieri municipali ai PRM, consilierii judeteni impreuna cu vicepresedintele CJ Iasi, Iovu Brezuleanu, precum si toti consilierii locali din Pascani, al doilea oras ca marime din judet”. El a adaugat: “Estimez ca au plecat din partid circa 80% din membrii cu functii executive, practic – toti cei care faceau treaba”.
In timp ce din PRM se desprind filiale, postul de televiziune OTV a fost amendat cu 250 milioane de lei de Consiliul National al Audiovizualului (CNA) pentru emisiunea in care Corneliu Vadim Tudor i-a improscat cu noroi pe exclusii Corneliu Ciontu si Anghel Stanciu. CNA considera ca, prin prestatia sa, C.V.T. nu a respectat dreptul la propria imagine a celor pe care i-a incriminat: “Invitatul emisiunii in cauza, dl Corneliu Vadim Tudor, a adus acuzatii de natura sa afecteze grav imaginea unor persoane, fara ca moderatorul sa ii puna in vedere sa indice probe in sustinerea afirmatiilor acuzatoare”.

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 766: Doi morți într-un atac cu drone asupra regiunii Belgorod

Un atac ucrainean cu dronă a făcut doi morţi în regiunea rusă de frontieră Belgorod, în vestul ţării, a informat guvernatorul local, în această...

Boloș. după discuțiile cu agențiile internaționale, în SUA. VIDEO

Agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere, pentru că investitorii străini au tendinţa...

Rusia – Ucraina, ziua 766: Doi morți într-un atac cu drone asupra regiunii Belgorod

Un atac ucrainean cu dronă a făcut doi morţi în regiunea rusă de frontieră Belgorod, în vestul ţării, a informat guvernatorul local, în această...
Ultima oră
Pe aceeași temă