15.4 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSportPatriciu: o demisie tardiva din conducerea PNL

Patriciu: o demisie tardiva din conducerea PNL

Dinu Patriciu si-a dat demisia din fruntea PNL Prahova si in acest fel si-a pierdut locul in Delegatia Permanenta a partidului. In paralel, liderii PNL planuiesc sanctionarea lui Viorel Catarama si apropierea de Theodor Stolojan, pentru a demonstra ca partidul se distanteaza de “cercurile de interese”.
Omul de afaceri Dinu Patriciu si-a dat ieri demisia din fruntea PNL Prahova. Patriciu a anuntat ca va ramane simplu membru de partid. Intr-o declaratie facuta postului de radio “Total”, el a sustinut ca incercarea de denigrare a imaginii sale face parte dintr-un “plan mai amplu de creare a unei isterii publice in ceea ce priveste coruptia”…
Potrivit statutului PNL, in calitate de presedinte de filiala Dinu Patriciu face parte din Delegatia Permanenta, organism care ia o serie de decizii importante. De altfel, Dinu Patriciu facea valuri in PNL cand a propus, in cadrul acestui for, intre cele doua tururi de scrutin, ca liberalii sa renunte la sustinerea lui Traian Basescu.
Potrivit unor surse liberale, Tariceanu a fost cel care i-ar fi sugerat lui Dinu Patriciu sa se autosuspende pentru a gasi o formula eleganta prin care sa se evite discutarea cazului in conducerea partidului. Insa Tariceanu nu a facut acest pas decat dupa ce mai multi membrii ai conducerii partidului au inceput sa critice, fie si neoficial, comportamentul lui Tariceanu.

Nu i se parea ca amesteca afacerile cu politica…

In scrisoarea trimisa conducerii partidului, Patriciu le spune colegilor: “Ma vad astazi obligat de o realitate ce mi se pare halucinanta si de o opinie ce poate deveni publica prin minutioasa manipulare sa va cer dumneavoastra si colegilor din Biroul Permanent sa fiti de acord cu demisia mea din functia de presedinte al filialei Prahova a PNL”. Omul de afaceri are si o explicatie pentru gestul sau: “Fac aceasta pentru ca liberalii romani sa nu mai fie acuzati de prieteni sau neprieteni interni de fals denumita imixtiune a mediului de afaceri in sfera politicului. Patriciu pare convins ca va avea castig de cauza”. “Va fi rolul unei justitii, pe care doar prin curajoasa intinerire o vad reformata si apoi capabila de a ridica valul manipularii de pe ochii opiniei si realitatii publice.” Atunci se va intoarce in politica: “Va fi si momentul reintoarcerii mele demne si normale printre mai vechii sau mai noii mei camarazi de idei liberale”. Patriciu se arata preocupat de imaginea partidului: “Pana atunci, sper ca gestul de astazi sa nu ramana inutil, ci sa serveasca actiunii de moment a PNL, cat si guvernarii pe care v-ati asumat-o in numele lui”. “Am fost si sunt mandru ca am putut constitui o dovada palpabila si insemnata a justetei ideilor noastre comune – Grupul Rompetrol.” El este convins ca lucrurile care i se intampla “nu constituie altceva decat ultimele zvarcoliri ale unui sistem de gandire irational si pervers”.

Goana dupa Stolojan

Incercarea de a-l dezlipi pe Patriciu de imaginea PNL face parte dintr-o strategie mai ampla prin care liderii partidului vor sa demonstreze ca se distanteaza de cercurile de interese. Acesta este unul dintre motivele pentru care Tariceanu incearca sa se reaproprie de Theodor Stolojan. In cursul zilei de ieri apropiatii lui Tariceanu acreditau ideea ca in perioada urmatoare cei doi se vor intalni.

Pe Catarama il paste
o sanctiune

Conducerea PNL vrea sa scape si de un alt om de afaceri controversat. Potrivit unor surse liberale, liderii de la centru au cerut organizatiei PNL sector 4, din care face parte Catarama, sa il sanctioneze pentru faptul ca a avut actiuni in afara cadrului partidului. Sanctiunea ar putea merge chiar pana la suspendarea din partid, dar unii dintre lideri sustin ca in acest fel lui Catarama i s-ar da prea multa importanta.

Tot un om al lui Patriciu
Pana cand vor avea loc noi alegeri, functia de presedinte interimar al PNL Prahova va fi detinuta de deputatul Adrian Semcu. Acesta are 8% din actiunile ROMCALOR SA, unde grupul ROMPETROL are 60% din actiuni. Inainte de demisia lui Patriciu, Adrian Semcu detinea functia de vicepresedinte al PNL Prahova.

Cele mai citite

Naomi, cea mai cunoscută cântăreață transgender din România, a murit la vârsta de 47 de ani

Naomi, una dintre cele mai emblematice figuri transgender din România, s-a stins din viață la vârsta de 47 de ani. Ea a fost spitalizată...

Corespondentul rus de război Semion Eremin a fost ucis într-un atac cu drone

Corespondentul rus de război Semion Eremin, care lucra pentru cotidianul rusesc Izvestia, a fost ucis vineri într-un atac cu drone ucrainene în sud-estul Ucrainei,...

Spălătoriile auto, automatele de cafea și sucuri vor trebui să elibereze bon fiscal. Amenzi de peste 8.000 de lei

Automatele de cafea, sucuri sau sandvișuri, precum și spălătoriile auto vor trebui să elibereze bon fiscal, anunță Autoritatea Națională de Administrare Fiscală. După data...
Ultima oră
Pe aceeași temă