9.8 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSportPartie pentru Bogdan Olteanu

Partie pentru Bogdan Olteanu

Chiar daca drumul pana la schimbarea lui Adrian Nastase pare lung, deputatii liberali urmeaza sa decida maine cine va fi succesorul lui Adrian Nastase.
Pana in prezent, la bursa zvonurilor din partid, sansele cele mai mari le are ministrul pentru Relatia cu Parlamentul, Bogdan Olteanu. El ar urma sa se dueleze cu Mona Musca, Dan Radu Rusanu si Titus Gheorghiof. Insa, chiar in aceste zile se poarta negocieri care ar putea duce la retragerea unora din candidati. Neoficial, se vorbeste deja despre o posibila retragere din cursa a lui Titus Gheorghiof care, daca “lucrurile vor merge bine”, ar putea sa fie… viitorul ministru pentru Relatia cu Parlamentul. Desigur, in varianta retragerii, votantii lui Gheorghiof ar urma sa opteze pentru Bogdan Olteanu.
Cu toate ca la inceput parea sa fie in gratiile premierului Tariceanu, Dan Radu Rusanu a pierdut teren in fata lui Bogdan Olteanu si a ajuns sa se sprijine pe opozantii lui Tariceanu. Rusanu spera sa fie sprijinit si de noul lider al grupului Crin Antonescu, pe care l-a si votat pentru sefia deputatilor liberali.
Pe de alta parte, Mona Musca, nominalizata initial de liberali pentru sefia Camerei, a pierdut, teoretic, teren si pare sa se bazeze doar pe popularitatea sa personala. Mai ales ca a facut declaratii referitoare la inconsecventa premierului Tariceanu in privinta demisiei.
Dincolo de importanta postului de presedinte al Camerei, alegerile de maine vor fi un nou test pentru conducerea centrala a partidului. Mai ales in contextul in care, in ultima vreme, in structurile de conducere ale partidului au fost alesi doi lideri care s-au remarcat prin declaratii critice la adresa conducerii centrale: Crin Antonescu ales lider al grupului din Camera si Ludovic Orban devenit presedinte al Ligii Alesilor Locali din PNL.

Un deputat liberal are temeri fata de votul de revocare a lui Nastase

Deputatul PNL de Cluj, Horea Uioreanu, si-a exprimat temerea ca nu cumva la votul privind revocarea presedintilor celor doua Camere sa aiba loc “o defectiune”, el sustinand ca este posibil sa se schimbe Regulamentele celor doua Camere, insa nu si presedintii acestora.
Uioreanu a declarat ieri intr-o conferinta de presa ca, desi declaratiile liderilor coalitiei guvernamentale sunt favoravile modificarilor Regulamentelor celor doua Camere ale Parlamentului, nu poate exclude un vot care sa nu duca la schimbarea presedintilor Senatului, respectiv Camerei Deputatilor.

Romulus Georgescu
Romulus Georgescuhttp://romulus-georgescu
Romulus Georgescu, sef departament Economie
Cele mai citite

Iohannis, primit de omologul sud-coreean

Preşedintele Klaus Iohannis a fost primit, astăzi, de omologul sud-coreean, Yoon Suk-yeol, la Palatul prezidenţial.Şeful statului român efectuează de luni până mâine o vizită...

Activiști germani pentru climă, condamnați la închisoare pentru că au pulverizat împroșcat cu vopsea pe Poarta Brandenburg

Un tribunal german a condamnat la opt luni de închisoare cu suspendare trei activiști pentru climă care au pulverizat vopsea portocalie pe coloanele emblematicei...

VIDEO. Predoiu: “Ungaria continuă să susțină aderarea României la Schengen terestru”

În urma unei întâlniri de lucru cu omologul său de la Budapesta, Sandor Pinter, ministrul Afacerilor Interne din România, Cătălin Predoiu, a reiterat angajamentul...
Ultima oră
Pe aceeași temă