Partidul Liberal Democrat - lansat saptamana viitoare?

Adeptii platformei Stolojan vor anunta saptamana viitoare, oficial, faptul ca vor infiinta Partidului Liberal Democrat, au afirmat surse din interiorul platformei. In acelasi timp, au inceput sa circule informatii neoficiale despre faptul ca ...

Share

Romulus Georgescu 0 comentarii

24.11.2006 - 00:00
Adeptii platformei Stolojan vor anunta saptamana viitoare, oficial, faptul ca vor infiinta Partidului Liberal Democrat, au afirmat surse din interiorul platformei. In acelasi timp, au inceput sa circule informatii neoficiale despre faptul ca unii platformisti s-ar intoarce in sanul gruparii Tariceanu.
Decizia oficializarii intentiei de a forma un partid ar fi fost motivata de faptul ca opozantii lui Tariceanu si-au dat seama ca au putine sanse de a avea castig de cauza in interiorul PNL. O alta motivatie este ca adversarii lui Tariceanu vor sa actioneze inainte de urmatoarea Delegatie Permanenta a partidului. In conditiile in care liderii PNL afirma ca statutul de membru al platformei este incompatibil cu cel de membru PNL, opozantii vor sa faca ei primul pas. Surse din interiorul platformei sustineau ca vor pregati o surpriza conducerii centrale: adeziunea la noua formatiune a unui numar ridicat de membrii PNL - cateva mii.
Nu este clar cati parlamentari fac parte din platforma. Din zona aderentilor lui Stolojan se insista pe cifra de 30. Insa sustinatorii lui Tariceanu au lansat pe piata informatia potrivit careia zece dintre platformisti ar face pasul inapoi. Totusi, in cursul zilei de ieri, varianta cea mai plauzibila era ca patru platformisti se retrag, iar alti sase au ezitari.
Deocamdata, se pare ca unii dintre opozanti sunt intr-o stare de confuzie.
Gheorghe Stefan, presedintele PNL Neamt, a declarat ca platforma liberala Stolojan-Stoica se va transforma in partid: "Unora le este frica, dar le va trece si vor adera foarte multi la platforma liberala. Platforma va deveni partid politic, Partidul Liberal Democrat". Liderul liberalilor nemteni nu demisioneaza din PNL pentru ca ar pierde functia de primar. Gheorghe Stefan a adaugat ca ar fi bucuros daca va fi exclus din PNL.

Platformistii voteaza bugetul de stat

Ieri, aderentii platformei au anuntat ca vor vota bugetul de stat pe anul 2007. "Consideram ca este un gest de responsabilitate fata de romani, fiind in discutie un proiect prioritar pentru functionarea normala a institutiilor statului, in primul an in care Romania va fi membra a UE. Ne vom face datoria fata de Romania, in baza mandatului primit de la alegatori, in ciuda dovezilor de iresponsabilitate politica dovedita in ultima vreme de Calin Popescu Tariceanu", se afirma in comunicatul de ieri al platformistilor. Cu toate ca miercuri platformistii vorbeau de un vot impotriva bugetului, ieri spuneau ca nu vor amesteca disputele de partid cu dezbaterea bugetului: "Functionarea institutiilor statului in anul aderarii Romaniei la UE nu trebuie sa fie afectata de modul discretionar in care Calin Popescu Tariceanu uzeaza de atributiile sale in interes de grup". Potrivit unor surse din interiorul platformei, schimbarea de atitudine a fost motivata de temerea platformistilor ca vor suferi un prejudiciu de imagine daca voteaza impotriva bugetului.

Citește totul despre:

Comentarii