4.9 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSportPartidul Conservator - o formatiune second-hand

Partidul Conservator – o formatiune second-hand

PC isi largeste grupul parlamentar prin colectionarea nemultumitilor si marginalizatilor din partidele mari. Cu cat strange mai multi, cu atat isi poate negocia mai lesne influenta. Liderii conservatori nu sunt pretentiosi: alaturi de politicieni acuzati de coruptie precum DIP, sunt atrasi tineri politruci specialisti in campanii denigratoare, de genul lui Codrin Stefanescu sau generali nationalisti ca Mircea Chelaru. Printre ei, pentru credibilizare, se strecoara si reprezentanti onorabili ai elitei, cum este cazul chirurgului Irinel Popescu. Cei mai multi politicieni cu notorietate din PC au fost recrutati in perioadele lor de restriste, fie cand formatiunile din care plecau se pregateau sa scape de ei, fie in momentele in care erau pe cale sa-si piarda functii mai mult sau mai putin importante. Astfel PC a devenit un fel de partid second-hand, plin de traseisti…

Dan Ioan Popescu


Dan Ioan Popescu s-a aflat la conducerea PSD (PDSR) din 1993 pana in 2006, cand in urma declansarii anchetei penale privitoare la averea dobandita intre anii 2000-2004, cat a ocupat functia de ministru al Industriilor, a fost obligat sa se retraga din fotoliul de vicepresedinte al PSD si din cel de sef al filialei Bucuresti. Deputat din 1996, DIP este acuzat ca ar fi dobandit ilicit bunuri in valoare de peste 46 miliarde de lei.


Eugen Durbaca


Eugen Durbaca este presedinte al CJ Galati, cunoscut pentru rapacitate in afacerile cu statul, inca din perioada celor opt ani cat a fost primar al Galatiului. Fost activist PCR, a traversat rand pe rand PDSR, ApR, PUNR, poposind in cele din urma la PC. In 1992 Eugen Durbaca a fost condamnat la inchisoare pentru “abuz in serviciu contra intereselor publice”. Ulterior, cazierul sau a fost sters cu ajutorul amicilor politici.

Irinel Popescu


Irinel Popescu este seful Clinicii de Chirurgie Generala si Transplant Hepatic Fundeni, expert al Consiliului Europei pe probleme de transplant de organe; a fost secretar de stat la Ministerul Sanatatii in perioada 1999-2000.
A devenit membru PNTCD in 1998, cand taranistii erau la guvernare, si a migrat spre PUR, dupa ce PNTCD a ramas in afara Parlamentului.

Mircea Chelaru


Generalul Mircea Chelaru, fost sef al SMG, cunoscut pentru discursurile sale nationaliste, pe care le-a facut publice pentru prima data in 2000 din fruntea Armatei, a fost presedinte al PUNR din 2002 pana in 2006, cand a hotarat sa fuzioneze cu PC. In 1990 a lucrat ca director al unei divizii din SRI, iar ulterior si-a continuat cariera militara la MApN. Este mai cunoscut pentru propaganda pro-antonesciana.

Codrin Stefanescu


La 37 de ani, Codrin Stefanescu se afla deja in al treilea partid. Si-a inceput cariera la PRM, unde a invatat de la primul sau maestru, C.V. Tudor, arta denigrarii si a campaniilor murdare. In 2001, cand PSD a ajuns la putere, tanarul deputat PRM a migrat spre PSD, unde aspira la o cariera consistenta, inceputa insa in mod nefericit cu un scandal sexual. In 2006 a trecut la PC impreuna cu un grup smuls din TSD.

Sabina Fati
Sabina Fatihttp://sabina-fati
Sabina Fati, redactor-sef adjunct
Cele mai citite

Ce trebuie să ai în vedere atunci când dorești să achiziționezi o barcă?

De la mic la mare, cu toții simțim o atracție deosebită pentru întinderile de apă. Când eram mici, mergeam la râu sau mare și...

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă