Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Parlamentului a decis sa continue politizarea radioului si televiziunii publice

Birourile Permanente reunite ale celor doua Camere au decis ieri dupa-amiaza sa continue procedura de nominalizare a membrilor Consiliilor de Administratie ale Televiziunii si Radioului public, in ciuda faptul ca presedintele Traian Basescu nu a ...

Share

Romulus Georgescu 0 comentarii

21.06.2005 - 00:00
Birourile Permanente reunite ale celor doua Camere au decis ieri dupa-amiaza sa continue procedura de nominalizare a membrilor Consiliilor de Administratie ale Televiziunii si Radioului public, in ciuda faptul ca presedintele Traian Basescu nu a facut nominalizari pentru aceste posturi. "S-a decis ca procedura va continua. Potrivit reglementarilor legale, Consiliul de Administratie se poate forma daca s-au depus doua treimi din propuneri", a explicat deputatul UDMR Kelemen Hunor. Inainte de sedinta Biroului Permanent circulasera informatii cu privire la solicitarea lui Traian Basescu care ar fi putut reprezenta o ocazie pentru depolitizarea celor doua institutii. Unii dintre membrii coalitiei au afirmat ca, in aceasta eventualitate, se vor numi, pana la toamna, doar doi directori interimari. Pana la toamna, legislatia urma sa fie modificata in sensul separarii functiei de director general de cea de presedinte si se puteau gasi solutii inclusiv pentru reprezentarea societatii civile.
Insa, ieri, la sedinta Biroului Permanent cel pus la colt a fost tocmai Traian Basescu, atacat de PSD pentru ca nu respecta legea. "Noi am fi vrut sa decidem daca Traian Basescu are voie sa refuze sa faca nominalizari", a comentat pesedistul Eugen Nicolicea. Oricum, greii PSD Adrian Nastase, Miron Mitrea sau Viorel Hrebenciuc au iesit radiosi de la sedinta. (Motivul: primeau informatii privind o buna situare a oamenilor lui Valentin Nicolau in lupta pentru cele doua locuri in CA al TVR.) Practic, in cursul zilei de ieri, pesedistii isi faceau calcule ca ar putea "trage spuza pe turta lor" in urma respingerii propunerii presedintelui. PSD spera, ieri, sa aiba sase voturi: trei ale PSD, unul al PRM si doua din partea angajatilor. Ieri dupa-amiaza formatiunile politice au depus propunerile pentru Consiliile de Administratie.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...