Parlamentul a aprobat continuarea misiunii Armatei române în cadrul Coaliției Internaționale antijihadiste

Parlamentul a aprobat, luni, la solicitarea președintelui Klaus Iohannis, continuarea misiunii Armatei Române în cadrul coaliției împotriva grupării Stat Islamic. Astfel, România va trimite un efctiv total de până la 50 de militari și va extinde aria de dislocare prin includerea teritoriului statului Kuweit.

Share

Roxana Petre 0 comentarii

Actualizat: 13.02.2017 - 20:40

Parlamentul a aprobat, luni, la solicitarea președintelui Klaus Iohannis, continuarea misiunii Armatei Române în cadrul coaliției împotriva grupării Stat Islamic. Astfel, România va trimite un efctiv total de până la 50 de militari și va extinde aria de dislocare prin includerea teritoriului statului Kuweit, informează Agerpres.

Potrivit hotărârii, Ministerul Apărării Naționale încheie memorandumuri de înțelegere cu partenerul american și cu alte state membre ale coaliției care își exprimă dorința de sprijin al forțelor române în teatrul de operații. Personalul participant la operații în afara teritoriului național în anul 2017 va avea dotarea tehnică și armamentul necesare îndeplinirii misiunilor specifice fiecărui teatru de operații, iar fondurile financiare se asigură din bugetul alocat MApN.

Președintele Klaus Iohannis a trimis conducerii Parlamentului o scrisoare în care solicita aprobarea continuării misiunii Armatei României începând cu anul 2017 în cadrul Coaliției internaționale anti-ISIL/Daesh.

„În baza Strategiei naționale de apărare a țării pentru perioada 2015-2019, prin participarea la misiuni și operații în afara teritoriului statului român, România contribuie la promovarea stabilității și securității regionale și globale, precum și la cooperarea pentru combaterea terorismului internațional, ca membru responsabil al Comunității Internaționale. Efortul principal va fi reprezentat de participarea cu forțe și mijloace la operația NATO din Afganistan — Resolute Support Mission (RSM), precum și în Irak, în cadrul Coaliției internaționale anti-ISIL/Daesh, concomitent cu menținerea participării la operațiile NATO KFOR și UE ALTHEA din Balcani", se menționa în scrisoare.

 

Citește totul despre:

Comentarii

loading...
Loading...
loading...