14.4 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăSportPantaloni scurti pentru Tariceanu

Pantaloni scurti pentru Tariceanu

Licitatiile organizate de ministere si alte institutii publice, pentru achizitionarea produselor si serviciilor, contureaza o piata puternica, pe care comerciantii din diverse domenii au de castigat sume grase. Conditia este ca ei sa “vaneze” anunturile de licitatii publicate de institutiile statului si sa-si inainteze prompt ofertele. Ministerele au fost mai putin active la cumparaturi in noiembrie, comparativ cu lunile precedente. Insa, chiar si asa, valoarea contractelor a depasit 4,7 milioane de euro. Prin institutiile sale subordonate, Guvernul a achizitionat de la carnati oltenesti si miere de albine pana la vehicule blindate si pantaloni scurti.

Computere si sisteme antiefractie

Ministerul Justitiei a cheltuit, pentru Registrul Comertului, mai multe sute de mii de euro. Cu acesti bani s-au cumparat echipamente, sisteme si instrumente software pentru computere si s-au contractat servicii de intretinere a sistemelor informatice. Tot pentru Registru s-au cumparat echipamente antiefractie, dispozitive de control acces si televiziune cu circuit inchis, in valoare de circa 36.000 de euro. Ministerul Comunicatiilor a achizitionat, la randul sau, echipamente de interconectare la reteaua de linii electrice, terminale telefonice, calculatoare si alte echipamente informatice, in valoare de peste 100.000 de euro.

Service pentru vestele antiglont

Ministerul Apararii Nationale (MApN) a cumparat, prin Departamentul pentru Armamente, opt vehicule de lupta (neblindate) de la o societate spaniola, in valoare de 762.384 euro (exclusiv TVA). Armata a mai achizitionat, pentru Institutul de Medicina Aeronautica si Spatiala, aparatura medicala (electrocardiograf, anoscop cu sursa de lumina, aparat pentru videoendoscopie, aparat de diagnostic ortopedic), in valoare de aproximativ 46.000 de euro, precum si aproape 20.000 de articole de imbracaminte de camuflaj (camasi-mozaic pentru desert si padure, palarioare de camuflaj, costume de protectie pentru intemperii, pantaloni lungi si scurti), in valoare de peste 400.000 de euro. Prestatiile de “service” pentru vestele antiglont, contractate de acest minister, se ridica la circa 18.493,9 euro. MApN a mai cumparat, de 20.710,5 euro, acumulatori auto si de aproximativ 28.000 de euro – anvelope auto si camere de aer.

Usturoi pentru agentii de politie

Ministerul Administratiei si Internelor (MAI) s-a dotat cu 1.500 de doze de vaccin antigripal, pentru care a platit circa 10.000 de euro si a atribuit alte 2 milioane de euro pentru reabilitarea si extinderea unui imobil pe care-l detine in soseaua Oltenitei din Bucuresti. Aceeasi institutie si-a cumparat, cu 40.000 de euro, pansamente si produse farmaceutice si a cheltuit alte 40.000 de euro pe scurte cu mesada si cu gulere de blana destinate angajatilor (ca haine de serviciu). Tot MAI a contractat servicii de revizie pentru unitatea sa aviatica, valorand peste 60.000 de euro, si a cumparat cantitati impresionante de alimente pentru Scoala de Agenti de Politie din Campina – de la branza proaspata de vaci, la oua de gaina calitatea intai, masline si cascaval, miere de albine, cabanos, carnati oltenesti si crenvursti, iaurt si apa minerala, sunca presata, gemuri, lamai si usturoi. Toate alimentele valoreaza peste 100.000 de euro. Pentru Scoala de Agenti de Politie de la Cluj-Napoca s-au achizitionat ghete de iarna, cu circa 7.000 de euro, costume – de 8.000 de euro, si camasi – de 6.000 de euro.
Ministerul Integrarii Europene a achizitionat si el, pentru o societate comerciala participanta la subprogramul “Investitii in turism”, servicii de reabilitare si modernizare a grupurilor sanitare ale unui hotel, in valoare de peste 100.000 de euro.
Ministerul Agriculturii a atribuit Imprimeriei Nationale contractul de tiparire a bonurilor valorice pentru agricultori, in valoare de peste 300.000 de euro. Acelasi minister a mai achizitionat: echipamente de laborator in valoare de aproape 50.000 de euro, precum si 50 de calculatoare performante, doua laptop-uri si 25 de imprimante laser, de 60.000 de euro.

Cele mai citite

Mai mulți palestinieni au murit în încercarea de a ajunge la ajutoarele parașutate

Ajutoarele aruncate din avion au căzut în apă. Biroul de presă al guvernului din Gaza, condus de Hamas, susţine că 18 palestinieni au murit...

Ministrul Finanțelor va prelungi plafonarea RCA până la 30 iunie

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a anunțat că va prelungi plafonarea tarifelor pentru asigurările RCA (de răspundere civilă auto), plafonare care urma să ia sfârșit...

Rezultate fotbal: România a pierdut cu 2-3 în fața Columbiei. La EURO 2024 va înfrunta Ucraina

Naţionala de fotbal a României a fost învinsă de reprezentativa Columbiei cu scorul de 3-2 (2-0), loc marţi seara, pe Stadionul Civitas Metropolitano din...
Ultima oră
Pe aceeași temă