Oprescu are dureri de candidat

Presedintele PSD Bucuresti, Sorin Oprescu, i-a informat miercuri seara pe membrii organizatiei 44 Bucuresti - al carui membru este - despre "intentia ferma" de a candida la functia de presedinte al PSD. Oprescu nu si-a lansat, in cadrul ...

Share

Adriana Dutulescu 0 comentarii

24.11.2006 - 00:00
Presedintele PSD Bucuresti, Sorin Oprescu, i-a informat miercuri seara pe membrii organizatiei 44 Bucuresti - al carui membru este - despre "intentia ferma" de a candida la functia de presedinte al PSD. Oprescu nu si-a lansat, in cadrul organizatiei de baza nr. 44 a PSD Bucuresti, candidatura la functia de presedinte al PSD, ci doar i-a informat pe membrii acestei organizatii despre "intentia sa ferma" de a candida. Oprescu este membru al organizatiei 44 a PSD Bucuresti din cadrul sectorului 1. Statutul PSD prevede ca organizatiile de baza trebuie informate despre eventualele candidaturi la functiile de conducere ale membrilor respectivei organizatii. Deocamdata, Oprescu nu si-a inregistrat oficial candidatura la Comitetul de primire a candidaturilor, care functioneaza in vederea organizarii Congresului extraordinar al PSD.
Biroul Executiv al PSD Sector 1, filiala in care Oprescu este inscris din 1995 ca membru de partid, a decis pe 21 noiembrie sa il sustina la functia de presedinte al PSD pe Mircea Geoana, si nu pe Sorin Oprescu. Decizia a fost luata cu zece voturi in favoarea lui Geoana si cinci in favoarea lui Oprescu. Astazi este convocata sedinta Comitetului Executiv al PSD Bucuresti, unde este de asteptat ca Oprescu sa intampine din nou opozitie fata de candidatura sa impotriva lui Mircea Geoana, la Congresul din 10 decembrie. Surse din conducerea PSD Bucuresti ne-au declarat ca liderii filialei, respectiv "aripa Vanghelie", ii vor transmite presedintelui lor de organizatie ca in cazul in care nu va renunta la candidatura se va prezenta la Congres, la alegeri, fara voturile propriilor sai subalterni, care il vor sustine pe Mircea Geoana pentru un nou mandat de presedinte.

Citește totul despre:

Comentarii