Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Oprea cere aplicarea unor sancțiuni la Primăria Sfântu Gheorghe. Află motivul

Ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, a cerut sancțiuni, după ce, marți, veteranii de război nu au fost lăsați de către reprezentanții Primăriei Sfântu Gheorghe să arboreze drapelul național pe clădirea instituției.

Share

Andra Mitu 0 comentarii

Actualizat: 08.09.2015 - 23:10

Ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, a cerut sancțiuni, după ce, marți, veteranii de război nu au fost lăsați de către reprezentanții Primăriei Sfântu Gheorghe să arboreze drapelul național pe clădirea instituției, informează Mediafax.

"În calitate de viceprim-ministru pentru securitate naţională și de ministru al Afacerilor Interne, solicit Primăriei și Consiliului Local din Sfântu Gheorghe să acționeze în litera și spiritul Constituției și să arboreze drapelul național pe toate instituțiile publice locale. De asemenea, solicit Prefecturii să verifice, prin prisma atribuțiilor ce-i revin, respectarea legilor statului român de către Primăria și Consiliul Local din Sfântu Gheorghe, inclusiv în privința incidentului semnalat astăzi în presă, când veteranii români nu au fost lăsați să arboreze drapelul național pe clădirea Primăriei din localitate", a declarat Oprea, citat într-un comunicat al MAI.

El mai apreciază că România este "un model de toleranță și de respectare a drepturilor minorităților, inclusiv și mai ales în ceea ce privește relațiile cu minoritatea maghiară" și tocmai din acest motiv privește "cu maximă preocupare ceea ce se întâmplă la Sfântu Gheorghe", considerând că "refuzul oricărui ales local de a arbora drapelul național pe instituția pe care o conduce reprezintă o provocare nejustificată la adresa tuturor cetățenilor români, indiferent de etnie".

"În România, respectarea simbolurilor naționale nu este opțională și nu poate fi condiționată nici de componența etnică a unei comunități și nici de bunul plac al unor aleși locali", a mai spus Oprea.

Acţiunea veteranilor de război din Armata României este o activitate desfăşurată în contextul în care Guvernul a declarat anul 2015 ca fiind Anul Veteranilor de Război, prin Hotărârea de Guvern numărul 164/2015.

Veteranii de război susțin că nu au fost lăsaţi, marţi, să arboreze drapelul românesc pe sediul Primăriei Sfântu Gheorghe, cu prilejul împlinirii a 71 de ani de când orașul a fost eliberat de sub ocupaţie străină în timpul celui de-al doilea război mondial.

Evenimentul a fost marcat printr-o ceremonie militară și religioasă în fața Primariei Sfântu Gheorghe, unde ostașii Armatei Române au arborat pe 8 septembrie 1944 tricolorul ca simbol al libertății.

Președintele Asociației Veteranilor de Război Covasna, Ioachim Grigorescu, a spus că veteranii au intrat în primărie cu drapelul, însă nu au fost lăsați să îl arboreze.

Sfântu Gheorghe a fost primul oraș din Ardealul de Nord eliberat de sub ocupație străină de Armata Română, în 1944.

 

Citește totul despre:

Comentarii