5.4 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSportOpozitia din Senat, in greva parlamentara

Opozitia din Senat, in greva parlamentara

Opozitia din Senat, compusa din senatorii PSD – PC – PRM, ar putea intra in greva parlamentara, pentru a protesta fata de refuzului premierului de a o demite pe Monica Macovei, dupa ce Camera superioara adoptase o motiune simpla impotriva acesteia.

Senatorul PRM Valentin Dinescu, membru in Comisia juridica a Senatului, a declarat, astazi, ca reprezentantii celor trei partide au convenit deja ca, marti dupa-amiaza, sa boicoteze dezbaterile pe marginea legii privind infiintarea Agentiei Nationale de Integritate.
"Nu mai votam si nu mai luam in dezbatere nicio lege si nici nu mai discutam cu vreun reprezentant al Ministerului Justitiei pana cand nu va fi demisa Monica Macovei", a spus Dinescu.

"Primul-ministru trebuie sa inteleaga ca institutia motiunii simple isi pastreaza valabilitatea sub aspectul faptului ca are menirea de a atentiona Guvernul asupra unei anumite probleme de politica interna sau externa. Daca Monica Macovei considera ca s-a facut tot ce trebuia sau, mai exact, s-a facut ceva cu exceptia fantasmelor gen ANI si Ordonanta DIICOT, ne rezervam si noi dreptul de a nu mai vota si de a nu participa la dezbaterea in comisii a niciunui proiect de lege care vizeaza domeniul justitiei", a spus Dinescu.

Liderul Partidului Conservator, Dan Voiculescu, a declarat, tot astazi, intr-o conferinta de presa, ca PC nu va participa la greva parlamentarilor opozitiei din Senat.
"Nu credem ca parlamentarii Romaniei au dreptul la greva. Nu vom participa", a afirmat Voiculescu.

Presedintele PC a solicitat premierului Calin Popescu Tariceanu sa o demita pe Monica Macovei din fruntea Ministerului Justitiei.
"Cerem premierului demiterea Monicai Macovei. Speram ca saptamana viitoare, daca nu cealalta, sa vina cu noul guvern restructurat in fata Parlamentului, unde reconfirmam ca va primi votul PC, evident fara Monica Macovei in structura guvernului si fara ministrii PD", a mai spus Voiculescu.

Neparticiparea Opozitiei la lucrarile Comisiei juridice, la sedinta dedicata ultimelor dezbateri pe marginea legii ANI, ar putea impiedica desfasurarea acesteia si redactarea raportului, in lipsa de cvorum.

Cele mai citite

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...
Ultima oră
Pe aceeași temă