8.2 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSportOlteanu pleaca daca se retrage Orban

Olteanu pleaca daca se retrage Orban

Gruparea Tariceanu face eforturi sa blocheze intentia liderului PNL Bucuresti Ludovic Orban de a fi vicepresedinte pe probleme de imagine. Contracandidatul lui Orban, Bogdan Olteanu, conditioneaza retragerea sa din functie de retragerea liderului PNL Bucuresti.

Cu toate ca noua conducere a PNL va fi compusa din 30 de persoane, congresul care va avea loc astazi si maine nu se anunta linistit. PNL va avea sapte vicepresedinti pe domenii si opt pe regiuni de dezvoltare. Principala problema este legata de postul de vicepresedinte pentru probleme de imagine. Premierul Tariceanu nu il vrea in aceasta pozitie pe Ludovic Orban. Tariceanu a sustinut in permanenta ca ar vrea continuarea Aliantei cu PD si nu doreste ca vicele pentru imagine sa fie o persoana care l-a criticat pe Traian Basescu.
Liberalii s-au intalnit de mai multe ori miercuri si ieri pentru a definitiva lista persoanelor care vor fi alese “in mod liber”. Pentru situatia de la imagine au fost avansate doua posibile solutii de compromis. Bogdan Olteanu a avansat ipoteza retragerii sale conditionata de retragerea lui Orban. In acest caz, vicele pentru imagine urma sa fie ales dintre Eugen Nicolaescu sau Adrian Iorgulescu. A doua solutie – transformarea postului intr-unul pentru probleme de administratie care sa fie condus de Ludovic Orban. Ieri dupa-amiaza, liderii liberali se reunisera la Palatul Victoria in speranta gasirii unei solutii de compromis.
O alta problema care trebuia rezolvata – Varujan Vosganian doreste neaparat sa fie vicepresedinte. El concura initial cu seful AVAS Teodor Atanasiu pentru postul de vicepresedinte pe probleme economice. Insa Atanasiu a reusit sa-i “ia fata” lui Vosganian la negocierile de culise si s-a trecut la cautarea unui nou loc pentru Vosganian. Acesta a fost mutat pe zona de nord-est. Aici, existau deja doi candidati – ministrul Cristian David si primarul Bacaului, Romeo Stavarache. Ei ar fi urmat sa se retraga. David a acceptat retragerea, si in cursa cu Vosganian a ramas doar Stavarache. Primarul Bacaului a conditionat retragerea de un telefon pe care sa il dea personal Tariceanu si sa-i solicite acest pas.
Mihai Razvan Ungureanu concureaza cu Adrian Cioroianu pentru afacerile europene. La postul de vicepresedinte pentru relatia cu societatea civila, senatorul Norica Nicolai are un mic avantaj in fata ministrului Culturii, Adrian Iorgulescu. Secretarul general al Guvernului, Radu Stroe, concureaza cu secretarul de stat in MAI Victor Paul Dobre pentru postul de vicepresedinte responsabil de relatiile institutionale.
Pana ieri dupa-amiaza, la PNL existau, totusi, si cateva certitudini. Calin Popescu Tariceanu nu avea contracandidat la sefia PNL. De asemenea, Crin Antonescu nu avea contracandidat pentru postul de vicepresedinte pentru strategii politice, un fel de numarul doi, neoficial, in partid. In fisa postului sau va intra relatia cu partidele din Romania, dar si cu seful statului. Teodor Melescanu este singurul candidat ca vicepresedinte pentru relatii internationale.

Cele mai citite

ONG-urile nu au tratament preferențial, trebuie să raporteze ce fac cu banii ca și societățile comerciale

Organizațiile neguvernamentale (ONG) nu beneficiază de un tratament preferențial ci, dimpotrivă, trebuie să raporteze ce fac cu banii, așa cum sunt obligate și societățile...

Iohannis, primit de omologul sud-coreean

Preşedintele Klaus Iohannis a fost primit, astăzi, de omologul sud-coreean, Yoon Suk-yeol, la Palatul prezidenţial.Şeful statului român efectuează de luni până mâine o vizită...

Serviciile germane de informații suspectează Rusia de finanțarea partidelor regionale de extremă dreapta

Agenția germană de informații interne a cerut luni autorităților de la Berlin să îi acorde mai multe puteri pentru a putea monitoriza fluxurile financiare,...
Ultima oră
Pe aceeași temă