13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSportOlteanu merge pe mana PSD

Olteanu merge pe mana PSD

Liberalul Bogdan Olteanu sustine ca ar putea fi adoptat, daca se ajunge la o intelegere politica, proiectul pesedist privind infiintarea unui Consiliu de Integritate subordonat… Parlamentului! Cu alte cuvinte, cu mici cosmetizari, pe ici, pe colo, ar fi bun, in opinia lui Olteanu, proiectul pesedist, chiar daca prevederile lui sunt mult mai blande in comparatie cu cele concepute de Ministerul Justitiei si chiar daca se refera doar la conflictele de interese si ignora total controlul averilor.
Potrivit presedintelui liberal al Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, proiectul privind infiintarea Agentiei Nationale de Integritate (ANI), initiat de Ministerul Justitiei si adoptat recent de Guvern, ar putea intra in dezbaterea plenului Camerei Deputatilor chiar la inceputul sesiunii de toamna. Surprinzator insa, Olteanu a mai declarat ca proiectul pesedist din 2004, similar din anumite puncte de vedere, dar cu prevederi mult mai blande, ar putea si el sa fie adoptat, daca se ajunge la o intelegere intre partide si sunt aduse unele amendamente. Liberalul a laudat chiar proiectul initiat de Guvernul Nastase, spunand ca intre acesta si noul proiect exista “complementaritati”. Olteanu a adus in discutie si posibilitatea ca prevederile celor doua initiative legislative sa fie combinate, fara insa a preciza daca aceasta este o optiune discutata in cadrul coalitiei majoritare.
Agentia Nationala de Integritate, conceputa de Ministerul Justitiei pentru a controla averile si conflictele de interese ale demnitarilor, nu reuseste sa capteze atentia politicienilor, desi acestia sunt principalii vizati.

Politicienii, dezinteresati de ANI
La dezbaterea publica organizata, ieri, de Transparency International Romania si Camera Deputatilor, doar doi lideri de grup parlamentar au catadicsit sa vina. Ceea ce se poate traduce fie prin dezinteres total fata de subiectul discutiilor, fie prin sanctionarea organizatiei non-guvernamentale initiatoare a dezbaterii, ai carei reprezentanti au criticat vehement proiectul Ministerului Justitiei, laudand in schimb propunerea pesedista, potrivit careia structura de control ar fi trebuit subordonata Parlamentului.
La invitatia de a participa la dezbaterea “Agentia Nationala de Integritate: atributii, competente, proceduri”, au raspuns doar udemeristul Marton Arpad si peremistul Mihai Unghianu. Nici reprezentantii PD, nici cei ai PC si nici cei ai PSD nu s-au deranjat sa vina, iar de la liberali a fost prezent doar Bogdan Olteanu, in calitate de presedinte al Camerei Deputatilor, adica de… organizator. Printre “chiulangii” s-au numarat ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, si presedintele CSM, Iulian Galca.

Cele mai citite

Doliu în baschetul românesc. S-a stins din viață fostul mare jucător și antrenor Horațiu Giurgiu

În această dimineață, cu puțin timp înainte de a împlini vârsta de 86 de ani, s-a stins din viață una dintre legendele baschetului românesc,...

Rusia cere o reuniune ONU pe tema atacului NATO asupra Iugoslaviei, de acum 25 de ani

Rusia a cerut organizarea unei reuniuni a Consiliului de Securitate al ONU care să discute atacul NATO asupra Iugoslaviei, din anul 1999. Cererea Rusiei ar...

Legea pentru prevenirea şi eliminarea violenţei şi hărţuirii la locul de muncă, promulgată de Klaus Iohannis

Legea iniţiată de Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale (MMSS) pentru ratificarea Convenţiei privind prevenirea şi eliminarea violenţei şi hărţuirii la locul de muncă a...
Ultima oră
Pe aceeași temă