15 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSportOlteanu: Basescu si Boc i-au propus lui Geoana functia de premier

Olteanu: Basescu si Boc i-au propus lui Geoana functia de premier

Presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, sustine ca presedintele Traian Basescu si presedintele PD, Emil Boc, i-ar fi propus liderului social-democratilor, Mircea Geoana, sa fie premier, relateaza Mediafax.
Liderul liberal sustine ca promisiunile ar fi fost facute in cadrul unor discutii "nocturne" care ar fi avut loc la Palatul Cotroceni. "I-am cerut domnului Basescu ca in loc de aceasta demagogie cu aratarea stenogramelor de la discutiile cu PNL, sa arate stenograma discutiilor nocturne cu PSD de la Cotroceni. Cum domnul Basescu si domnul Boc i-au propus domnului Geoana functia de premier", a declarat Olteanu, intr-o conferinta de presa la Craiova, transmite Mediafax.
Bogdan Olteanu apreciaza ca membrii Cabinetului Tariceanu trebuie sa se astepte la o motiune de cenzura, in cazul in care programul de guvernare nu va mai avea sustinere.
"Opozitia nu stie ce va face saptamana viitoare, asa ca mi-e greu sa spun ce va face in toamna. Daca acest program de guvernare nu va avea sustinere, atunci va fi o motiune de cenzura si Guvernul va cadea. Noi nu avem alt program de guvernare", a afirmat Olteanu.
Presedintele Camerei Deputatilor spune ca asteapta sa vada daca Traian Basescu isi tine promisiunile fata de Mircea Geoana, caruia i-ar fi promis functia de premier, in cazul in care actualul Guvern isi va pierde sustinerea parlamentara.

Olteanu vrea dovada

"Vreau sa vad daca promisiunile domnului Traian Basescu fata de domnul Geoana au valoare pentru ca atunci domnul Geaona va fi premier si va avea un Guvern PD, iar noi vom face opozitie", a afirmat Olteanu.
In opinia acestuia, "relatia de colaborare" intre PSD si PD ar trebui facuta publica. "Eu nu spun ca nu este legitima o astfel de colaborare. Eu spun ca trebuie facuta publica o astfel de colaborare, care sa nu uitam ca a functionat in cazul numirii domnului Maior la SRI, la Avocatul Poporului, la diverse consilii judetene, unde si-au sustinut reciproc candidatii. Colaborarea PSD – PD a functionat si la Primaria Generala a Capitalei, acolo unde PSD a votat cu voiosie candidatul PD, iar PD a votat cu voiosie candidatul PSD la Sectorul 5", a spus Olteanu.
Liderul liberal mai sustine ca nu trebuie considerata ca fiind o colaborare PNL- PSD faptul ca legile Guvernului trec cu votul parlamentarilor social-democrati" "Daca va uitati pe site-ul Parlamentului o sa observati ca, de doua luni, de cand PD-ul tot spune ca e in opozitie, peste 80 la suta din legi au trecut cu votul PD. Asta inseamna ca PD colaboreaza cu PNL?".

Geoana: PD si PNL sa-si finalizeze divortul

Presedintele PSD Mircea Geoana a declarat, joi, pentru Mediafax, referitor la afirmatia lui Bogdan Olteanu, ca recomanda liderilor PNL si PD sa isi finalizeze mai repede divortul si sa lase PSD in afara discutiilor dintre ei.
"As recomanda liderilor PNL si PD sa isi finalizeze mai repede divortul. Sa gaseasca 200.000 de euro si sase parlamentari, sa divorteze cu acte si sa lase PSD in afara discutiilor dintre ei. Daca au probleme, sa si le rezolve intre ei", a precizat Mircea Geoana. Liderul PSD a asugerat ca PNL si PD duc in continuare un razboi in care incearca sa implice PSD.

Boc: Olteanu este victima teoriei conspiratiei

Presedintele PD, Emil Boc, considera ca presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, este o victima a teoriei conspiratiei, din moment ce a declarat ca PD si presedintele Traian Basescu i-ar fi propus liderului PSD Mircea Geoana preluarea functiei de premier, transmite MEDIAFAX. "Ca sa ajunga premier, domnul Mircea Geoana trebuie intai sa castige niste alegeri. O astfel de propunere de genul celei enuntate de Bogdan Olteanu nu a existat niciodata", a declarat Emil Boc pentru MEDIAFAX.

Cele mai citite

Iuliana Demetrescu va arbitra o semifinală de Liga Campionilor

Iuliana Demetrescu a fost delegată de UEFA la partida Chelsea – Barcelona, din semifinalele Ligii Campionilor la fotbal feminin, programată sâmbătă, 27 aprilie, de...

Ciolacu laudă candidații PSD la funcții de primar. Au “ambiția de a face lucruri”

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, anunță candidații PSD la funcții de primar în municipiul București, lăudându-i pentru faptul că au "ambiția de a face lucruri". Este...

GALERIE FOTO. Sexy-fotbalista Madelene Wright, cu biciul în mână în fața fanilor

Sexy-fotbalista Madelene Wright le-a crescut pulsul admiratorilor de pe Instagram cu cea mai recentă postare, în care și-a promovat pagina de OnlyFans cu ajutorul...
Ultima oră
Pe aceeași temă