Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Oamenii lui Voiculescu, alaturi de PSD si PRM

Intelegerea dintre UDMR si ceilalti membri ai Coalitiei majoritare privind adoptarea statutului minoritatilor in forma initiata de Guvern scartaie din toate incheieturile. In Comisia Juridica a Senatului, care a dezbatut legea, reprezentantul ...

Share

Rl online 0 comentarii

22.06.2005 - 00:00
Intelegerea dintre UDMR si ceilalti membri ai Coalitiei majoritare privind adoptarea statutului minoritatilor in forma initiata de Guvern scartaie din toate incheieturile. In Comisia Juridica a Senatului, care a dezbatut legea, reprezentantul lui Dan Voiculescu, Gavrila Vasilescu, s-a alaturat PSD si PRM in incercarea de a schimba prevederile actului normativ.
La art. 2 se prevede faptul ca "minoritatile nationale sunt recunoscute ca factori constitutivi ai statului roman". Atat PRM, prin Doru Liviu Bindea, cat si PSD, prin Antonie Iorgovan si Serban Nicolae, s-au impotrivit articolului, spunand ca minoritatile trebuie sa fie factori constitutivi ai "populatiei Romaniei". Bindea chiar a depus un amendament in acest sens, care a fost respins inclusiv cu votul lui Gavrila Vasilescu.
Opozitia a fost nemultumita, si discutiile s-au reluat. De aceasta data a formulat Vasilescu un amendament prin care propunea ca "minoritatile nationale sa fie factori constitutivi ai poporului roman, care la randul sau este factor constitutiv al statului roman".
Dupa o alta runda de dezbateri, Vasilescu a fost convins de PSD si PRM sa accepte varianta Bindea.
Tradarea conservatorului l-a indignat profund pe udemeristul Peter Eckstain Kovacs. "Doamne, ce ghiveci facem!... Daca dl Vasilescu vrea sa ne faca populatie, asta e...", a exclamat senatorul UDMR.
Dupa sedinta, Gavrila Vasilescu nu se simtea in nici un fel vinovat, chiar daca incalcase intelegerea. "Amendamentul meu se refera la stat si nu la populatie", ne-a aruncat din mers conservatorul, desi lucrurile erau exact pe dos.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...