12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSportO Curte loiala PSD

O Curte loiala PSD

Judecatorii fideli PSD de la Curtea Constitutionala (CC) au demonstrat inca o data interesele cui servesc, dupa ce in vara au reusit sa blocheze reforma in justitie. Faptul ca din noua membri ai Curtii unii “interpreteaza” Constitutia total diferit de ceilalti se poate explica numai prin trecutul a sase judecatori, legati strans de PSD. Unii dintre ei au castigat, ani in sir, bani frumosi ca parlamentari pe listele social-democratilor, pentru ca acum sa intoarca “serviciul”, punand din nou bete in roate actualei coalitii la un semn al fostilor guvernanti.
– Nicolae Cochinescu a ajuns membru al CC in 2001 la propunerea Senatului, dupa o activitate de mai bine de trei decenii ca procuror. In perioada regimului Ion Iliescu a fost procuror general, numele sau fiind legat de “sistemul recursurilor in anulare la comanda” pentru casele nationalizate care fusesera recuperate in justitie de proprietarii de drept. Sotia sa, Alexandrina Cochinescu, a fost pana de curand judecator la Inalta Curte de Casatie si Justitie.
– Ion Predescu a fost propus tot de Senat anul trecut, dupa ce a ramas pe dinafara listelor parlamentare. In perioada 1990-2004, a fost senator pe listele FSN, PDSR si PSD, iar pentru trei luni a avut functia de ministru al Justitiei in regimul Iliescu-Vacaroiu. S-a implicat in promovarea pensiilor speciale pentru parlamentari si s-a impotrivit ca normele europene sa fie aplicate in ceea ce priveste reglementarea delictelor de presa.
– Petre Ninosu a fost numit judecator la CC in 2001 de catre presedintele de atunci, Ion Iliescu. Dupa decembrie 1989 a fost deputat pe listele FSN, senator si ministru al Justitiei ('92-'94), ministru pentru Relatia cu Parlamentul ('95-'96), iar senator pe listele PDSR (1996-2000). Pana sa fie trimis de Iliescu la CC, a fost si consilier al acestuia la Departamentul constitutional si legislatie.
– Serban Viorel Stanoiu a ajuns la Curtea Constitutionala tot prin bunavointa lui Ion Iliescu, in 2001. Deloc intamplator, la vremea aceea ministru al Justitiei era Rodica Stanoiu, adica sotia lui Serban Viorel Stanoiu. Pana in 1975, a fost cercetator stiintific in cadrul Institutului de Cercetari Juridice al Academiei Romane.
– Ion Vida a fost numit judecator la CC pentru un mandat de noua ani in 2001, la propunerea Camerei Deputatilor, devenind ulterior, in iunie 2004, presedintele Curtii Constitutionale. Timp de 11 ani a fost asistent si apoi lector universitar la Academia de Studii Social-Politice “Stefan Gheorghiu”, “fabrica” cadrelor de partid si de stat in perioada regimului ceausist.
– Acsinte Gaspar este judecator la CC din 2004, dupa ce timp de 14 ani si-a dovedit loialitatea fata de FSN-FDSN-PDSR-PSD. A fost, pe rand, secretar general al Camerei Deputatilor, deputat, ministru pentru Relatia cu Parlamentul. Nu in ultimul rand, sotia judecatorului Acsinte Gaspar de la CC este Gabriela Gaspar, judecator la ICCJ. Surse din PSD acreditau, la inceputul lunii septembrie, ideea ca judecatorul Acsinte Gaspar a oferit consultanta lui Adrian Nastase si Nicolae Vacaroiu in legatura cu variantele pe care le au la indemana pentru a-si salva scaunele de presedinti ai Camerei Deputatilor si Senatului.
– Gabor Koszokar, judecator la Curte din 1998, a fost numit de Senat pentru un mandat de noua ani. A fost pe rand procuror, procuror-sef, primar in judetul Covasna, iar intre 1990-1998 a indeplinit mandat de senator UDMR, detinand si functiile de vicepresedinte, respectiv secretar al Senatului.
– Aspazia Cojocaru a fost numita judecator la CC in anul 2004, din partea Camerei Deputatilor. Cadru didactic universitar, Cojocaru este si cercetator stiintific la Institutul de Cercetari Juridice al Academiei Romane, unde a lucrat o vreme si Adrian Nastase, a carui revocare a stat in mainile judecatorilor CC.
– Constantin Doldur a fost numit la Curtea Constitutionala in 1998, de catre Camera Deputatilor. Fost judecator si vicepresedinte de judecatorie in municipiul Bucuresti, a ocupat, dupa 1989, functii de consilier, director si secretar general in Ministerul Justitiei. In perioada 1992-1996, a fost membru al Consiliului de conducere al Institutului National al Magistraturii.

Cele mai citite

CSM a respins suspendarea judecătoarei Ancuța Popoviciu din funcție

Consiliul Superior al Magistraturii(CSM) a respins suspendarea Ancuței Popoviciu din funcţie, asa cum ceruse Inspecția Judiciară, potrivit europafm.ro. Săptămâna trecută, chiar judecătoarea ceruse să se...

Tânărul ce dispăruse acum zece zile în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit și scos din apă

Tânărul dat dispărut, în urmă cu zece zile, în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit şi extras din apă...

Marcel Ciolacu vrea să-i recompenseze pe elevii români care au performat la Concursul Internaţional “National Space Society – NASA Space Settlement Contest”

Premierul Marcel Ciolacu i-a felicitat pe elevii români premiaţi la Concursul Internaţional "National Space Society - NASA Space Settlement Contest", el afirmând că aceştia...
Ultima oră
Pe aceeași temă