23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSportNiculae Bădălău, mâna dreaptă a lui Liviu Dragnea, a dat explicații în...

Niculae Bădălău, mâna dreaptă a lui Liviu Dragnea, a dat explicații în fața procurorilor anticorupție, în calitate de martor: Mă miră că acum există niște nostalgici vizavi de justiția din 1988

Niculae Bădălău, mâna dreaptă a lui Liviu Dragnea, a fost audiat, luni, la DNA, în calitate de martor, însă nu a dorit să dezvăluie despre ce dosar este vorba.


UPDATE 15.44:  Președintele executiv al PSD, Nicolae Bădălău, care s-a prezentat luni dimineață a oferit explicații, luni, la Parlament, despre audierea sa în fața procurorilor anticorupție, potrivit Agerpres.

„Atunci când o instituție abilitată a statului mă convoacă pentru a da informații, cu siguranță, ca orice cetățean, voi merge și voi da curs invitației (…). Am răspuns cu solicitudine. Mi-a părut rău că nu a fost toată presa acolo ca să fie circul maxim, dar uitați că acum vă dau informații", a afirmat Nicolae Bădălău, luni, la Senat.

El a adăugat că invitația pentru audierea de luni era datată 17 iunie și că a fost chemat și senatorul Adrian Țuțuianu la DNA.

„M-a informat domnul de acolo că este un dosar in rem, calitatea mea și pe citație era de martor, și m-au întrebat două subiecte cu care, pur și simplu, nu aveam nicio legătură. Dacă știu ceva cu privire la surparea autostrăzii Orăștie, cred, nu vreau să mă înșel, și dacă cunosc o persoană. Nu o cunosc", a explicat Bădălău.

 „Indiferent de presiunile mediatice, juridice sau cum vreți, opinia mea rămâne aceeași și ceea ce cred eu că e bine, și cu siguranță fac bine, pentru că asta au arătat și cetățenii votându-mă peste 70%, având cel mai mare scor din țară, îmi voi menține poziția politică în continuare. Poziția politică o voi menține cu privire la moțiune", a mai spus senatorul PSD.

El a amintit că presa susține că ar fi fost acuzat de furt în 1988, arătând că a fost „achitat": „În 1988 nu am fost condamnat, nu am furat absolut nimic, grâu sau ce Dumnezeu mizerii se aruncă acolo, și vă spun că deși era în perioada comunistă de tristă amintire, prezumția de nevinovăție exista și atunci. Tocmai asta mă miră, că acum există niște nostalgici vizavi de justiția de atunci. (…) Există o decizie în urma recursului meu și de aceea vă pomeneam de prezumția de nevinovăție, care recurs s-a casat. Deci, am fost achitat de acea instanță. Dar adevărul se dă pe jumătate. Eu sunt de acord cu severitate în a analiza un om politic, dar nu cu nedreptate. Și aici e vorba de nedreptate, nedându-se și decizia care a urmat recursului meu", a punctat Bădălău.


 



„Nu sunt eu principalul actor. Este o cercetare <<in rem>> în care am calitatea de martor. (…) Au vrut (procurorii — n.r.) să știe dacă cunosc o anume speță", a spus Niculae Bădălău, la ieșirea de la Direcția Națională Anticorupție.

Întrebat dacă a avut vreo legătură cu acest dosar, el a răspuns: „Nu. Nu am avut nicio legătură. Nu știu dacă este dosar nou sau vechi. M-au întrebat domnii de aici dacă eu știu despre o anume speță în lucru. Nu știu și habar nu am despre ceea ce era acolo".

Cu privire la prezența la DNA și a fiului său, Niculae Bădălău a precizat că nu cunoaște de ce acesta a fost chemat în fața procurorilor.

Știre în curs de actualizare.

 

Cele mai citite

România aniversează 20 de ani de apartenență la NATO. Mesajul președintelui Klaus Iohannis

La celebrarea a 20 de ani de la aderarea României la Organizaţia Tratatului Atlanticului de Nord, președintele Klaus Iohannis a declarat că NATO este...

Tramvaiul 41 nu va circula sâmbătă

Linia de tramvai 41 va fi suspendată temporar, sâmbătă, 30.03.2024, anunță STB. Legătura între cartierul Drumul Taberei și zona de Nord a Capitalei se va...

Grav accident auto pe DN2 – E85, în Vrancea! Opt persoane, rănite în urma coliziunii dintre un autoturism și un microbuz

Opt persoane au fost rănite, vineri, la intersecţia DJ 205 R Coteşti cu DN2 - E85, în urma coliziunii dintre un microbuz de transport...
Ultima oră
Pe aceeași temă