16.8 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSportNegoiţă: Mi s-a cerut şpagă 500.000 euro de la ANAF în 2009

Negoiţă: Mi s-a cerut şpagă 500.000 euro de la ANAF în 2009

Vicepreşedintele PSD Robert Negoiţă a declarat, astăzi, că în august 2009 i s-a solicitat şpagă de 500.000 euro de la ANAF, “ca să nu aibă probleme” cu apartamentele construite, scrie Mediafax.

“Un cunoscut m-a contactat, m-am întâlnit cu el şi au venit şi alte două persoane. Mi-au şoptit că ar fi bine să dau o şpagă de 500.000 de euro la ANAF, ca să nu am probleme cu TVA-ul pentru apartamentele pe care le-am construit. I-am trimis instantaneu la plimbare, pentru că în perioada în care au fost construite, 2005-2007, nu exista reglementare şi persoanele fizice nu plăteau TVA”, a spus el.

Negoiţă a evitat să dea nume, dar a afirmat că poate recunoaşte persoanele prin intermediul cărora i s-a solicitat mita.

“Nu pot să indic şi acuz, pentru că nu am probe, ar fi cuvântul meu împotriva lor. De aceea am şi tăcut până acum, dar din ultimele scandaluri legate de ANAF reiese clar că împotriva mea s-a construit un caz politic”, a adăugat el.

Negoiţă a afirmat că, imediat după ce i s-a solicitat mita şi a refuzat, ar fi apărut informaţii pe Internet legate de faptul că un important lider al PDL i-ar fi transmis şefului ANAF, Sorin Blejnar, să facă presiuni asupra lui ca să cotizeze la campania electorală a PDL.

“Ce a urmat după ce i-am trimis la plimbare a fost evident: scandalul despre TVA pe apartamentele pe care le-am construit”, a mai spus el.

Cele mai citite

Petre Roman, la Parchetul General, în Dosarul Mineriada. FOTO

Fostul premier Petre Roman, s-a prezentat, astăzi, la sediul Parchetului General, pentru a lua la cunoştinţă că a fost pus din nou sub acuzare...

Tânărul ce dispăruse acum zece zile în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit și scos din apă

Tânărul dat dispărut, în urmă cu zece zile, în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit şi extras din apă...

Marcel Ciolacu vrea să-i recompenseze pe elevii români care au performat la Concursul Internaţional “National Space Society – NASA Space Settlement Contest”

Premierul Marcel Ciolacu i-a felicitat pe elevii români premiaţi la Concursul Internaţional "National Space Society - NASA Space Settlement Contest", el afirmând că aceştia...
Ultima oră
Pe aceeași temă